Linkuri accesibilitate

Partidul Liberal părăsește majoritatea parlamentară


Primarul liberal al Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost pus oficial sub acuzare, iar procurorii cer punerea lui în arest preventiv.

Partidul Liberal părăsește majoritatea parlamentară, a anunțat vineri liderul PL Mihai Ghimpu, citat de Radio Chișinău.

Tot vineri, primarul liberal al Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost pus oficial sub acuzare, iar procurorii cer punerea lui în arest preventiv.

În cursul după amiezii la Chișinău a fost convocată ședința extraordinară a consiliului republican PL, după reținerea pentru 72 de ore a lui Chirtoacă.

Centrul Național Anticorupție îl suspectează pe primar de trafic de influență într-un dosar legat de proiectul de amenajare a parcărilor cu plată.

CNA i-a reținut și pe cei doi adjuncți ai lui Chirtoacă, astfel încît primria Chișinăului a rămas fără conducere.

Potrivit legii, dacă edilul va fi suspendat din funcție, Consiliul municipal are la dispoziție cinci zile pentru a numi o conducere interimară în fruntea Primăriei.

Dorin Chirtoacă este prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, formațiune care face parte din coaliția de guvernare alături de de Partidul Democrat. (LȘ)

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG