Linkuri accesibilitate

Partizanii anti-Kremlin revendică incendierea sediului FSB din Rostov


Mișcarea partizanilor ruși „Podul Negru” a fost implicată în explozia și incendiul din clădirea pazei de frontieră FSB din Rostov pe Don, au anunțat reprezentanții mișcării pe canalul lor Telegram. Incendiul a provocat moartea a cel puțin patru persoane.

„Oficialii spun că a existat un scurtcircuit în instalația electrică și rezervoarele de combustibil au explodat. Nu au mințit prea mult, dar există nuanțe”, se arată în postare. Rezultă că explozia din clădire a fost provocată de un complice al mișcării.

Comitetul de anchetă, procuratura și Serviciul Federal de Securitate (FSB) din regiunea Rostov nu au comentat încă aceste informații.

Reamintim că, potrivit versiunii prezentate de serviciul de presă al FSB, cauza incendiului din 16 martie a fost aprinderea combustibililor și lubrifianților în atelierul garajului, ceea ce a produs o explozie și distrugerea clădirii. Înaintea de publicarea comunicatului FSB, șeful regiunii Rostov, Vasili Golubev, a afirmat că incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit produs în încăperile utilitare ale poliției de frontieră, după care rezervoarele cu combustibil și lubrifianți au explodat.

În același timp, pe înregistrarea video a camerei de supraveghere publicată de canalul Telegram Baza, se aude bubuitul unei explozii, iar apoi se vede fumul. Agenția de stat TASS a scris, de asemenea, că incendiul a fost precedat de o explozie, citând surse din serviciile de urgență. Site-ul 161.ru, citând o sursă din cadrul forțelor de ordine, scrie despre explozia muniției dintr-un garaj de pe teritoriul poliției de frontieră.

Patru persoane au murit în incendiu . Salvatorii au găsit un supraviețuitor sub dărâmături în seara zilei de 16 martie, potrivit 161.ru. Alte patru persoane au fost spitalizate anterior, una dintre ele a fost operată la spitalul de urgență al orașului Rostov pe Don.

„Podul Negru” este o mișcare partizană care se opune politicilor președintelui rus Vladimir Putin și războiului din Ucraina.

În Kuban, un fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne, demis din cadrul forțelor de ordine, va fi judecat în cazul incendierii clădirii inspecției penitenciare din Novokubansk. Incendiul a avut loc în luna ianuarie a acestui an, focul a distrus mai mult de 500 de dosare de arhivă ale persoanelor aflate sub supraveghere.

XS
SM
MD
LG