Linkuri accesibilitate

Pavel Filip, drumurile şi „informarea continuă a cetăţenilor”


Ai impresia că guvernanţii se culcă şi se trezesc cu grijile simplului muritor.

Fiecare zi care ne apropie de alegerile din februarie conţine cîte o declaraţie a guvernanţilor despre îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor. Ţîşnesc ca din cornul abundenţei promisiunilie, ieftinirile, majorările salariilor. Apare mai mereu cîte un conducător care ne spune că în cutare domeniu s-a făcut cutare îmbunătăţire. Nu ştiu dacă a mai avut cineva atîta grijă de cetăţeni ca în aceste zile. Ai impresia că guvernanţii se culcă şi se trezesc cu grijile simplului muritor.

Pavel Filip, drumurile şi „informarea continuă a cetăţenilor”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00
Link direct

După ajutoarele acordate oamenilor cu pensii mici, după ce ni s-a spus că cresc salariile profesorilor şi ale poştaşilor, a ieşit la rampă premierul Filip cu o nouă izbîndă. Cică la Guvern s-a discutat despre pregătirea drumurilor pentru sezonul de iarnă, iar premierul a spus iată ce: „Oamenii trebuie să cunoască pe ce drumuri se lucrează, care este starea acestora, dar şi cine sunt responsabilii, astfel încît atunci cînd apare o problemă, fiecare să ştie la cine exact se poate adresa”. Şi va mai fi lansată o aplicaţie online prin care cetăţenii vor fi informaţi despre ce se întîmplă pe drumurile naţionale.

Frumos sună? Foarte frumos! Profit şi eu de ocazie ca să-i întreb ceva pe guvernanţii ocrotitori şi foarte buni în aceste zile. Există de ani buni o porţiune de drum a suferinţei, cea dintre Şolcani şi Otaci, un drum bombardat parcă de avioane, cu gropi mari şi periculoase. Drumul acela trebuie să fie reparat, dar n-a mai fost. Despre el s-a scris mult, s-au făcut emisiuni multe. Eforturi zadarnice.

Ce facem, stimabililor, cu drumul acesta? Oamenii, vorba premierului, vor să ştie cine sunt responsabilii. Cînd va fi făcut acest drum care ne leagă de Ucraina? Şi mă mai tem că în dricul iernii, pe acel drum, s-ar putea să nu ne mai ajute nici o aplicaţie online. Nu toţi îl pot evita. Şi degeaba eşti informat că acolo e catastrofă. El trebuie reparat. Poate conducătorii, care acum par a fi nişte magicieni, găsesc rapid o soluţie. Acum, căci după alegeri, le va fi foarte greu…

XS
SM
MD
LG