Linkuri accesibilitate

„Pe agendă” | Ce se întâmplă la Tiraspol: un pretins atac terorist sau „o bombă informațională”?


Clădire din centrul orașului Tiraspol
Clădire din centrul orașului Tiraspol

În acest episod, aflați cum a reacționat Chișinăul la un pretins atac terorist de la Tiraspol; și care sunt acum obiectivele Rusiei, în al doilea an al războiului din Ucraina? 

Autorităţile de la Chișinău spun că nu dețin informații despre organizarea unui presupus atentat împotriva liderului de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, dar observă în ultimele săptămâni o intensificare a ceea ce numesc un „război informațional” care vizează și regiunea transnistreană. La Tiraspol, așa-numitul minister al securității (MGB) a anunțat, joi, că ar fi dejucat o tentativă de atac terorist ce ar fi fost pus la cale de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Ce se întâmplă la Tiraspol: un pretins atac terorist sau „o bombă informațională”?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:30 0:00

Alte teme ale episodului difuzat pe 10 martie:

  • Chișinăul și Tiraspolul ar trebui să aibă „un contact mai strâns” pe dimensiunea de securitate, a declarat, pentru Europa Liberă, șeful delegației moldovene în Comisia Unificată de Control, Alexandru Flenchea.
  • De la începutul invaziei în Ucraina, Rusia și-a redefinit constant scopurile. Care sunt acum obiectivele Moscovei, în al doilea an al războiului? Invitatul rubricii „Panorama interviu” - politologul Vladimir Socor, de la Fundația americană Jamestown.
  • Congresul SUA analizează riscurile de securitate reprezentate de China și Rusia.
  • De ce est-germanii reacționează altfel decât vest-germanii? Un studiu al Fundaţiei Bertelsmann analizează motivele unor est-germani de a participa la demonstrații anti-sistem.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG