Linkuri accesibilitate

„Pe agendă” | Primele decizii ale guvernului Dorin Recean


Acțiune de plantare pe malul râului Ichel, martie 2021
Acțiune de plantare pe malul râului Ichel, martie 2021

În acest episod, aflați ce a decis în prima sa ședință noul guvern condus de Dorin Recean și cum va fi pus în aplicare Programul național de împădurire propus de șefa statului. Vom mai vorbi despre ultima întâlnire a negociatorilor de la Chișinău și Tiraspol, după aprobarea așa-numitei legi anti-separatism, și despre Conferința de securitate de la Munchen, care se ține anul acesta sub semnul războiului din Ucraina.

Primele decizii ale guvernului Dorin Recean
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:58 0:00

Noul guvern condus premierul Dorin Recean s-a întrunit vineri, 17 februarie, în prima sa ședință, care a început cu numirea în funcții a unor noi șefi de servicii și agenții de stat, iar pe agendă s-a aflat, între altele, Programul național de extindere și reabilitare a pădurilor, propus de președinta Maia Sandu, care conține și obiectivul reducerii la zero a emisiilor de carbon până în 2030.

Alte teme ale episodului difuzat pe 16 februarie:

  • Guvernul Argentinei spune că peste 10 mii de rusoaice au călătorit în ultimul an în țara sud-americană ca să nască, în speranța că vor obține astfel un pașaport argentinian.
  • Președintele SUA, Joe Biden, intenționează să numească rapid un nou șef al Băncii Mondiale, care va extinde portofoliul de împrumuturi pentru noi surse de energie, în țări în curs de dezvoltare.
  • Despre huliganism în lumea artelor.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG