Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Prin Consiliul Suprem de Securitate, guvernarea vrea să spargă blocajul din justiție


După ședința Consiliului Superior de Securitate (CSS), convocată în legătură cu „situația excepțională în justiție”, președinta Maia Sandu a cerut ca un nou Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să fie funcțional în 30 de zile.
După ședința Consiliului Superior de Securitate (CSS), convocată în legătură cu „situația excepțională în justiție”, președinta Maia Sandu a cerut ca un nou Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să fie funcțional în 30 de zile.

În acest episod aflați cum vrea guvernarea, prin Consiliul Suprem de Securitate, să deblocheze reforma din justiție dar și care sunt motivele care au dus la acest aparent blocaj.  

Într-un interviu cu Europa Liberă, ministrul de externe Nicu Popesc explică la ce sancțiuni europene împotriva Rusiei începe să se alăture R. Moldova, de ce acest proces decurge treptat și care sunt șansele ca R. Moldova să-și facă rapid toate „temele de acasă” pentru a fi în poziția de a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Prin Consiliul Suprem de Securitate, guvernarea vrea să spargă blocajul din justiție
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:30 0:00

Alte subiecte ale episodului din 20 martie:

  • De luni, 20 martie, președintele Chinei, Xi Jinping este într-o vizită oficială de trei zile la Moscova, vizită de la care președintele rus Vladimir Putin are „mari așteptări”. În centrul discuțiilor care au loc pe fundalul războiului din Ucraina, provocat de invazia Rusiei, stă crearea „unui un sistem de securitate echitabil, deschis, incluziv şi care nu este îndreptat împotriva țărilor terțe, atât la nivel regional, cât şi la nivel global”, a precizat Putin.
  • La Washington, fostul președinte american Donald Trump anunță că se așteaptă să fie reținut într-un dosar de fraudă fiscală.
  • Piețele financiare internaționale continuă să fie neliniștite de falimentul băncii elvețiene Credit Suisse, deși s-a anunțat că va fi preluată de cea mai mare bancă din țară UBS.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG