Linkuri accesibilitate

„Pe agendă”: Reforma justiției, judecătorii și Parlamentul | Igor Grosu: „Noi o să mergem înainte!” 


Igor Grosu, președintele Parlamentului
Igor Grosu, președintele Parlamentului

Noul Consiliu Superior al Magistraților (CSM) ar trebui să fie ales și funcțional în 30 de zile, a recomandat lui Consiliul Suprem de Securitate. „Cu sau fără participarea judecătorilor”, preciza tot luni președinta Maia Sandu.  

În episodul de astăzi puteți afla care este opinia unor judecători dar și de ce Igor Grosul, președintele Parlamentului și al partidului majoritar crede că acest termen poate fi respectat.

Reforma justiției, judecătorii și Parlamentul | Igor Grosu: „Noi o să mergem înainte!” 
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:30 0:00

În Parlament a început și o serie de audieri publice legate de controversatele legi SIS, primele după ce Comisia de la Veneția recomnda ca extinderea prerogativelor Serviciului de Informații și Securitate să nu se facă în detrimentul liertăților individuale.

Alte subiecte ale episodului din 21 martie:

  • Aflat la Moscova, președintele Chinei, Xi Jinping a vorbit despre „relațiile strategice” dintre „două mari puteri”, China și Rusia și a anunțat că-l ca invita pe președintele Vladimir Putin, anul acesta, într-o vizită oficială în China
  • Elitele politice chineze nu sunt foarte entuziasmate de noua apropiere a Chinei de Rusia lui Putin dar obiecțiile sunt umbrite de existența unui rival comun, Statele Unite, scrie de la Washington corespondentul Europei Libere.
  • Pe fundalul crizei bancare provocată de Credit Suisse, monedele virtuale ar putea înlocui treptat aurul ca valoarea de refugia, în timpuri tulburi pe piețele financiare, remarcă experții.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG