Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să își recupereze banii pe bilete și alte daune?


În acest episod, aflați cum își pot recupera banii pasagerii, în cazul anulării zborurilor, și cum a reacționat Washingtonul la anunțul Moscovei despre un pretins atac cu drone asupra Kremlinului.

Compania Air Moldova a anulat zeci de zboruri în ultimele luni, punând în dificultate mii de pasageri care s-au văzut nevoiți fie să renunțe la călătorie, fie sau să o amâne, procurând bilete însă, adesea, la un preț mai mare. Motivul oficial – indisponibilitatea mai multor aeronave. De pe 2 mai, compania Air Moldova - operatorul aerian național, care a ajuns în prag de faliment - a suspendat toate zborurile și vânzarea biletelor, cerând în instanță o „restructurare accelerată” care i-ar permite să-și rezolve problemele financiare. Între timp, Autoritatea Aeronautică Civilă a început să verifice cum anume compania respectă drepturile consumatorilor.

Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să își recupereze banii pe bilete și alte daune?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 5 mai:

  • Casa Albă califică drept absurde acuzațiile Rusiei privind implicarea SUA în „atacul cu drone” asupra Kremlinului.
  • Noi detalii privind încoronarea regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. La ceremonia de sâmbătă, 6 mai, va participa și președinta Maia Sandu.
  • La Budapesta are loc o nouă reuniune a ultraconservatorilor americani și europeni, sub genericul „Dumnezeu, familie, patrie”, găzduită de premierul ungar Viktor Orbán.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG