Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Cine va veni la Castel Mimi și ce se va discuta la reuniunea Comunității Politice Europene


Un bărbat merge cu bicicleta pe lângă Castelul Mimi, locul de desfășurare a Summit-ului Comunității Politice Europene, în satul Bulboaca, Anenii Noi, 24 mai 2023

În acest episod, discutăm despre așteptările legate de summit-ul Comunității Politice Europene, de la Castel Mimi, și impactul regional al alegerilor din Turcia.

Zeci de lideri europeni și înalți funcționari de la Bruxelles sunt așteptați, pe 1 iunie, să vină în Republica Moldova la un summit al Comunității Politice Europene, o platformă de discuții pe teme comune, lansată în toamna anului trecut, la propunerea președintelui Franței, Emmanuel Macron. Programată să aibă loc la vinăria Castel Mimi, din apropierea capitalei, reuniunea este cea mai mare de acest fel pe care a găzduit-o până acum Republica Moldova și este privită ca fiind una plină de simbolism. Cine vine la summit și ce agendă are actuala ediție?

Cine va veni la Castel Mimi și ce se va discuta la reuniunea Comunității Politice Europene
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 29 mai:

  • Summit-ul de la Castel Mimi: discuții bilaterale Sunak-Macron pe tema imigrației ilegale în Marea Britanie.
  • Lideri din lumea întreagă - de la Washington la Moscova - l-au felicitat pe Recep Tayyip Erdogan, care a obținut un al treilea mandat de președinte al Turciei.
  • Tot mai aproape de termenul limită pentru un acord politic care să evite intrarea SUA în incapacitate de plată.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
XS
SM
MD
LG