Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Fermierii mai dau o șansă guvernului


Zeci de fermieri au ieșit cu tehnica agricolă pe traseele naționale în zilele de 7 și 8 iunie 2023.

​​​​​​​În acest episod, aflați de ce și-au modificat revendicările fermierii protestatari, și ce candidați la funcția de primar al Chișinăului au înaintat până acum partidele politice.

 Fermierii mai dau o șansă guvernului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Fermierii moldoveni au decis să ia o pauză de la proteste pentru a reveni la masa de negocieri cu Guvernul. Sute de agricultori au ieșit cu tractoarele pe marginea unor trasee naționale, pe 7 și 8 iunie, la un amplu protest, după eșecul discuțiilor din ajun între reprezentanții lor de la Asociația Forța Fermierilor și premierul Dorin Recean. Între timp, Forța Fermierilor a decis, totuși, să mai ofere o șansă autorităților, de la care așteaptă cel puțin să-și confirme în scris promisiunile. Ce speră să obțină agricultorii care spun că au ajuns la limita disperării?

Alte teme ale ediției din 12 iunie:

  • PAS a anunțat un candidat propriu la funcția de primar al Chișinăului pentru alegerile locale din toamnă. Ce se știe despre alți posibili concurenți?
  • Un general american în rezervă, Kevin Ryan, cercetător principal la Centrul „Belfer” de la Universitatea Harvard, despre evoluția frontului din Ucraina.
  • Mai poate candida Donald Trump la președinția SUA după ce a fost inculpat a doua oară?

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
XS
SM
MD
LG