Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Fermierii moldoveni în era digitală


În acest episod, discutăm despre cum tehnologiile digitale încep să ajungă și la fermierii moldoveni, dar și cum digitalizarea, în loc să ajute, a dat mari bătăi de cap sistemului medical din R. Moldova.

Într-o eră digitală, puțini fermieri din Republica Moldova apelează la tehnologii moderne pentru a putea să facă agricultură competitivă. Colega noastră Virginia Nica a vizitat gospodăria unui fermier din sudul țării, satul Ursoaia din raionul Cahul, care spune că monitorizează acum plantația sa de viță de vie... de pe telefonul mobil. Un reportaj video pe această temă îl puteți găsi și pe pagina noastră de internet sub titlul „Agronomul din buzunar”.

Fermierii moldoveni în era digitală
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 7 august:

  • În sistemul ocrotirii sănătății din Republica Moldova, digitalizarea a început cu aproape un deceniu în urmă. Între timp, însă, programele de computer care au costat bugetul peste un milion de euro s-au învechit și nu au mai fost înnoite, ceea ce acum, în loc de ușureze, complică foarte mult munca personalului medical. Autoritățile promit să lanseze, anul viitor, un sistem informațional nou, care să includă mai multe registre electronice de sănătate.
  • Summit la Belém pe tema Amazoniei. Cum pot fi salvate pădurile tropicale?
  • Mongolia și SUA anunță o intensificare a cooperării în domeniul mineralelor rare și cu aplicații de înaltă tehnologie.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG