Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Alegerile locale: un semnal îngrijorător pentru „partida pro-europeană”?


Circa 839 de mii de moldoveni au fost așteptați la urnele de vot pe 19 noiembrie, în cel de-al doilea tur de alegeri locale generale.
Circa 839 de mii de moldoveni au fost așteptați la urnele de vot pe 19 noiembrie, în cel de-al doilea tur de alegeri locale generale.

În acest episod, aflați unde s-au purtat cele mai mari bătălii electorale în turul doi al alegerilor locale din Moldova, și cum armata israeliană și-a extins operațiunile militare în Fâșia Gaza.

Alegerile locale: un semnal îngrijorător pentru „partida pro-europeană”?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Duminică, 19 noiembrie, alegătorii moldoveni și-au ales reprezentanții în organele puterii locale din peste 270 de sate și orașe, în cel de al doilea tur al alegerilor locale generale. O luptă strânsă s-a purtat pentru fotoliile de primar de la Bălți – cel de al doilea oraș ca mărime din țară, și pentru alte câteva municipii, alegerile fiind urmărite cu interes și în autonomia găgăuză. Unde s-au purtat cele mai mari bătălii electorale, cine sunt învingătorii și ce aprecieri au avut observatorii scrutinului? Aflăm de la colegul nostru Eugen Urușciuc.

Alte teme ale ediției din 20 noiembrie:

  • Analistul politic Anatol Țăranu despre învingătorii și perdanții alegerilor locale din Moldova - o trambulină pentru viitoarele alegeri parlamentare.
  • Armata israeliană a anunțat că-și extinde operațiunile în Fâșia Gaza, în timp ce luptele ar continua în apropierea unui spital din nordul enclavei.
  • Săptămâna americană, cu Valeriu Sela: summitul Biden - Xi Jinping; SUA și negocierile privind ostaticii din Gaza; Congresul aprobă un buget provizoriu, evitându-se închiderea administrației americane până după sărbători.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG