Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Pregătiri pentru adunarea generală a procurorilor. Cine va fi ales în noul CSP?


Procurorii urmează să-și aleagă reprezentanții în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la adunarea generală din 23 august.

În acest episod, discutăm despre ultimele pregătiri către adunarea generală a procurorilor, și despre motivele pentru care muzicianul Goran Bregovic nu a fost lăsat să vină în R. Moldova.

Pregătiri pentru adunarea generală a procurorilor. Cine va fi ales în noul CSP?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Bătălia pentru Consiliul Superior al Procurorilor, o instituție menită să garanteze independența și imparțialitatea procurorilor, este pe ultima sută de metri. Procurorii urmează să-și aleagă reprezentanții în Consiliu la adunarea generală de miercuri, 23 august, la scurt timp după ce Parlamentul a decis să modifice componența viitorului consiliu.

Alte teme ale ediției din 22 august:

  • Muzicianul Goran Bregovic a fost oprit să vină în Republica Moldova la un festival de muzică de la Orheiul Vechi. Organizatorii concertului spun că autoritățile nu i-au prevenit că artistul avea interdicție de intrare în țară. Care au fost motivele invocate de oficialii de la Chișinău?
  • Summit-ul țărilor din grupul BRICS și prezența „virtuală” a președintelui rus Vladimir Putin.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
XS
SM
MD
LG