Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Soarta partidului „Șor”, decisă la Curtea Constituțională?


În acest episod aflați cum a decurs prima ședință a Curții Constituționale care examinează cererea Guvernului privind scoaterea în afara legii a partidului de opoziție „Șor”, și câte amenzi a aplicat poliția, de 9 mai, manifestanților care au purtat simboluri interzise.

Curtea Constituțională de la Chișinău a început miercuri, 10 mai, audieri în marginea sesizării Guvernului care a cerut ca Partidul Șor, formațiune politică de opoziție cu reprezentare parlamentară, să fie scos în afara legii. Recent, liderul Partidului Șor, oligarhul fugar Ilan Șor, a fost lipsit de mandatul de deputat, după ce Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat la 15 ani de închisoare, găsindu-l vinovat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari – decizii despre care acesta spune că le va contesta.

Soarta partidului „Șor”, decisă la Curtea Constituțională?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 10 mai:

  • Poliția a depistat 180 de persoane care purtau simboluri interzise la manifestațiile din 9 mai, Ziua Victoriei, inclusiv nouă deputați și cinci demnitari din autonomia găgăuză, faptă pentru care aceștia riscă amenzi de mii de lei.
  • „Lupta moldovenilor cu trecutul” – un comentariu al scriitorului Vitalie Ciobanu.
  • Femeile „trebuie să fie la masa negocierilor” când se va stabili strategia de reconstrucție a Ucrainei, spune Emma Lygnerud Boberg, consilieră pentru probleme de gen la International Media Support, din Danemarca, invitata rubricii „Panorama interviu”.
  • Dialog SUA-China pentru normalizarea relațiilor bilaterale.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG