Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Cum a ajuns membru al CSM un candidat cu dosar penal?


Audieri publice organizate de Comisia juridică, numiri și imunități pe cazul juristului Iulian Muntean.
Audieri publice organizate de Comisia juridică, numiri și imunități pe cazul juristului Iulian Muntean.

În această ediție, discutăm despre cazul membrului CSM, Iulian Muntean, dar și despre cauzele mortalității înalte a copiilor de până la cinci ani în Republica Moldova.

Numirea unor noi membri în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), selectați în urma unei proceduri severe de verificare a integrității, a fost prezentată de autorități și de observatori independenți drept o victorie a guvernării PAS pe calea reformei justiției. Dar, cazul unui membru al CSM, numit recent în funcție de Parlament, deși figura într-un dosar de corupție, a ridicat mai multe semne de întrebare. Cazul membrului CSM, Iulian Muntean, a fost discutat, luni, la audierile publice din Parlament, organizate de Comisia juridică, numiri și imunități. Iar marți s-a reunit în ședință Consiliul Superior al Magistraturii, însă, în pofida unor așteptări, nu a luat în dezbatere acest subiect.

Cum a ajuns membru al CSM un candidat cu dosar penal?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 26 septembrie:

  • În Republica Moldova, rata mortalității copiilor sub 5 ani a scăzut substanțial în ultimul deceniu – cu peste 25%. Totuși, aceasta rămâne de două ori mai mare decât media europeană.
  • Ucraina spune că a primit primele tancuri americane Abrams. Moscova sugerează că amiralul Viktor Sokolov este viu, în ciuda anunțului Kievului că acesta a fost ucis în atacul asupra cartierului general al flotei ruse din Sevastopol.
  • După 33 de ani de la Revoluție, România a depășit borna de 1.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres. Dar România ar avea nevoie de 3.000 de km pentru o rețea rutieră modernă.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG