Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Ancheta fragmentelor de rachetă, alegeri în Slovacia și noi promisiuni de sprijin pentru Ucraina


Locul unde a fost detonat explozibilul rachetei de la Hârbovăț, Anenii Noi
Locul unde a fost detonat explozibilul rachetei de la Hârbovăț, Anenii Noi

În această ediție, aflați de ce trenează ancheta fragmentelor de rachetă căzute în R. Moldova și cum a câștigat partidul populistului Fico alegerile parlamentare din Slovacia.

Autoritățile moldovene continuă să investigheze cel mai recent incident cu fragmente de rachetă descoperite săptămâna trecută la Hârbovăț, un sat din apropierea orașului Bender, după ce administrația separatistă din regiunea transnistreană a anunțat că s-ar fi găsit fragmente de rachetă și la Chițcani, în apropiere de Tiraspol. Deocamdată, procurorii spun că nu au depistat elemente de infracțiune pentru a iniția un dosar în cazul fragmentelor găsite la Hârbovăț.

Ancheta fragmentelor de rachetă, alegeri în Slovacia și noi promisiuni de sprijin pentru Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 2 octombrie:

  • Președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová, i-a încredințat sarcina formării noului guvern din țara membră în UE și NATO lui Robert Fico, un politician veteran care a câștigat alegerile din 30 septembrie cu promisiuni de a opri ajutorul militar pentru Ucraina.
  • Congresul american a ajuns la un compromis, în ultimul moment, pentru a evita închiderea administrației federale, cel puțin o perioadă, adoptând un buget de urgență, care nu include însă și ajutorul pentru Ucraina. Dar președintele Joe Biden a promis că ajutorul pentru Ucraina va continua și a spus că se așteaptă ca Congresul să-l aprobe într-o legislație separată.
  • Săptămâna politică americană, cu Valeriu Sela.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG