Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Maia Sandu în vizită la RFE/RL, la Praga; opoziția din Polonia revendică victoria în alegeri


Președinta R. Moldova, Maia Sandu, în timpul interviului acordat lui Rikard Jozwiak, editor pentru afaceri europene al Radio Europa Liberă / Radio Libertatea de la Praga.
Președinta R. Moldova, Maia Sandu, în timpul interviului acordat lui Rikard Jozwiak, editor pentru afaceri europene al Radio Europa Liberă / Radio Libertatea de la Praga.

În acest episod, aflați ce a spus președinta Maia Sandu despre conflictul transnistrean și aderarea Moldovei la UE, în interviul oferit Europei Libere la Praga, dar și cum opoziția din Polonia ar putea să preia puterea după alegerile parlamentare de duminică.

Președinta Maia Sandu întreprinde o vizită oficială la Praga, la invitația președintelui ceh, Petr Pavel. Luni, 16 octombrie, cei doi au deschis conferința internațională Forum 2000, o platformă de discuții lansată încă de fostul președinte ceh Václav Havel. Ediția actuală a Forumului 2000 are genericul „Pentru o ordine mondială democratică” și este dedicată, între altele, unor teme ca impactul tehnologiilor asupra democrației. Mai devreme, însă, președinta Maia Sandu a vizitat sediul principal al Radio Europa Liberă / Radio Libertatea, oferind un interviu colegului nostru Rikard Jozwiak, editor pentru afaceri europene.

Maia Sandu în vizită la RFE/RL, la Praga; opoziția din Polonia revendică victoria în alegeri
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 16 octombrie:

  • Liderul opoziției poloneze, Donald Tusk, a declarat începutul unei noi ere pentru țara sa, după ce partidele de opoziție păreau să fi câștigat suficiente voturi la alegerile parlamentare de duminică pentru a înlătura partidul conservator PiS de la guvernare.
  • Forțele israeliene au continuat să bombardeze Fâșia Gaza luni, în a zecea zi a conflictului, după eșuarea eforturilor diplomatice pentru o încetare a focului care să permită evacuarea deținătorilor de pașapoarte străine și aducerea de ajutoare umanitare în enclava palestiniană asediată. În ajun, președintele american Joe Biden a declarat, pentru CBS, că gruparea radicală palestiniană Hamas ar trebui eliminată complet. În același timp, Biden a avertizat că ocuparea Fâșiei Gaza de către Israel ar fi o mare greșeală. De asemenea, el a avertizat Iranul și grupul radical Hezbollah să nu se amestece în conflict.
  • Săptămâna americană, cu Valeriu Sela: politică, economie, cultură și sport, direct de la sursă.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG