Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Legi naționale pentru sancțiuni internaționale și de unde lemne de foc?


Lemne de foc din fața unei gospodării. Imagine din arhivă
Lemne de foc din fața unei gospodării. Imagine din arhivă

În acest episod, aflați cum a rămas Moldova fără stocuri de lemne de foc în pragul iernii, și cum se pregătesc autoritățile de o eventuală alăturare la sancțiunile internaționale impuse unor țări și entități străine.

Autoritățile moldovene se vor putea alinia sancțiunilor internaționale impuse unor state, entități și oficiali străini, și să aplice restricții propriilor cetățeni care sunt urmăriți în justiție și se află peste hotarele țării. Cel puțin aceasta este intenția guvernului de la Chișinău care a avizat pozitiv, miercuri, modificări la o lege aprobată încă în 2016. Proiectul urmează să intre, în curând, în dezbaterea Parlamentului. Ce noutăți conține și de ce a fost nevoie de aceste schimbări?

Se va alătura Chișinăul unor sancțiuni internaționale și de unde vor lua moldovenii lemne de foc pentru iarnă?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 19 octombrie:

  • Răcirea vremii a surprins agenția de stat Moldsilva cu depozitele pentru lemne de foc aproape goale. Criza lemnelor riscă să se repete și anul acesta, dacă stocurile nu vor fi suplinite la timp. Majoritatea moldovenilor își încălzesc locuințele cu lemne și cărbune, chiar dacă sunt conectați la rețeaua de gaze. Prețul lemnelor de foc a crescut din nou înaintea sezonului de încălzire, deși autoritățile au ridicat restricțiile cantitative pe care le-au impus anul trecut.
  • Analistul Vladimir Socor, de la Jamestown Foundation, despre noua strategie de securitate a Republicii Moldova, integrarea europeană și soluționarea conflictului transnistrean.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG