Linkuri accesibilitate

Pensionarii și propaganda de partid


Treaba guvernului este să guverneze iar treaba opoziției este să urmărească atent ce face guvernul și să-i sancționeze prompt greșelile și derapajele. Așa ar trebui să stea lucrurile într-o viață politică normală dar în societatea românească normalitatea este un concept cu totul relativ. Dezbaterii de idei îi este preferat atacul sub centură iar argumentul rațional nu are nicio șansă în fața minciunii și a manipulării.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:19 0:00
Link direct



Social-democrații nu se împacă, hotărât lucru, cu gândul că au pierdut guvernarea. După o scurtă perioadă de derută, provocată și de înfrângerea la alegerile prezidențiale, Partidul social-democrat a început să atace metodic guvernul liberal, folosind un arsenal adesea rudimentar însă probabil eficient în anumite zone ale populației.


Cea mai recentă operațiune propagandistică a țintit o categorie socială vulnerabilă: pensionarii. De remarcat, totodată, că actualul ministru al muncii, dna Violeta Alexandru, este victima permanentă a unei campanii de calomnii, tocmai pentru a discredita tot ceea ce întreprinde la un minister-cheie. Or, dna Alexandru se impune, pentru cei care o judecă nepărtinitor, ca o persoană cu mult bun simț, animată de cele mai generoase intenții, dornică să reformeze și să îmbunătățească sistemul de asigurări sociale. Recent, Violeta Alexandru a venit cu două propuneri: 1) să se aibă în vedere, într-un viitor deocamdată neprecizat, eventuala mărire a vârstei de pensionare 2) să se creeze condițiile ca cei care doresc să poată lucra până la vârsta de 70 de ani.

Social-democrații și presa aservită lor au răstălmăcit spusele ministrului și au pretins că guvernul Orban intenționează să mărească vârsta de pensionare la …70 de ani. Lideri ai PSD au făcut declarații inflamate, anumite televiziuni vorbesc de dimineață până noapte despre „scandalul pensiilor” și imaginează scenarii apocaliptice.

E posibil, desigur, ca ministrul Violeta Alexandru să nu fi fost foarte explicită în demersul său. Asta nu-i scuză pe cei care îi atribuie vorbe pe care ea nu le-a rostit și răspândesc știri false. Din păcate, pentru PSD pensionarii sunt o masă de manevră, interesantă pentru că oferă un număr important de potențiali votanți.

Numai că alegerile trec iar problemele grave ale sistemului de pensii rămân.

Previous Next

XS
SM
MD
LG