Linkuri accesibilitate

Condițiile UE pentru continuarea asistenței: democrație, stat de drept, lupta împotriva corupției


Condițiile UE pentru continuarea asistenței: democrație, stat de drept, lupta împotriva corupției
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:44 0:00

Asistența UE pentru R. Moldova va fi strict condiționată de continuarea reformelor democratice începute în luna iulie, odată cu instalarea guvernului Maiei Sandu, a declarat șeful Delegației Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, într-un interviu în exclusivitate acordat Europei Libere.

Ambasadorul european a subliniat că trebuie evitat mersul către o nouă formă de oligarhie în Republica Moldova și repetarea, cu alți actori politici, a scenariilor din anii precedenți, când Partidul Democrat controla toate procesele din țară.
Michalko a mai explicat că diferența între sprijinul european și creditul mare, de 500 de milioane de dolari (promis se pare joi de Moscova, cu ocazia vizitei în Rusia a premierului Ion Chicu) este nu numai diferența evidentă între un ajutor nerambursabil (cel european) și un credit (care trebuie rambursat, chiar și în condiții favorabile). UE oferă odată cu sprijinul financiar și susținere pentru reforme și aplicarea de standarde care deschid Europa și piața globală pentru produsele din Republica Moldova.
XS
SM
MD
LG