Linkuri accesibilitate

Piaţa Centrală faţă cu norma sanitară


Piața Centrală din Chișinău urmează să se redeschidă pe 1 iunie 2020.

Realitatea cu amănuntul, văzută cu scepticism de scriitorul Iulian Ciocan.

Începe marea relansare economică coroborată cu relaxarea interdicţiilor. De la 1 iunie se redeschide Piaţa Centrală, apoi sălile de fitness, restaurantele şi cafenelele. Se relaxează şi regimul de autoizolare pentru mulţi dintre cei care revin în ţară. Eşti diplomat şi n-ai febră? Eşti liber să te plimbi. Încep a circula trenurile cu mărfuri. Totul revine la viaţă.

Piaţa Centrală faţă cu norma sanitară
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:23 0:00
Link direct

Şeful Pieţei Centrale ne-a asigurat că normele sanitare vor fi respectate cu străşnicie şi toţi cei care vor intra pe teritoriul pieţei vor avea „măcar mască”. E un deziderat frumos, fără doar şi poate. Nu am înţeles însă un detaliu. Să înţeleg că toţi oamenii care vor veni zilnic la piaţă, şi e vorba de mii de indivizi, vor avea măşti? Sau li se vor împărţi măşti la intrare? Sau cei fără măşti vor fi trimişi acasă? Eu unul nu cred că mii de oameni vor veni toţi cu măşti la Piaţa Centrală. Chiar nu cred.

Înţeleg că nu putem trăi fără activităţi comerciale, că instituţiile trebuie să lucreze. Mă interesează doar cum vor fi respectate normele sanitare deoarece Covidul nu a fugit, chiar dacă mulţi moldoveni nici nu-l mai observă. E vorba de acele norme sanitare care au cam fost ignorate în vremea stării de urgenţă şi care, e de presupus, vor fi ignorate şi mai mult acum.

Am văzut că în magazine oamenii intră cu măşti, deşi unii au nasurile scoase deasupra măştilor. În cafenele înţeleg că între mese va fi o distanţă mai mare. Dar în sala de fitness cum va fi? Să faci sport cu mască e cam ciudat. Deci se va miza şi acolo pe distanţa socială. Dar sunt oare toate sălile suficient de spaţioase ca să asigure această distanţă? Şi cu universităţile şi şcolile ce facem? Acestea ar putea să spună că nu sunt mai prejos de cafenele şi săli de fitness.

Viaţa revine la normalitate. Luni, la ora 23.27, am auzit sub geamurile mele, după o pauză de vreo 2 luni, chiuiturile şi strigătele unor tineri veseli, nonşalanţi. E şi acesta un semne, pesemne, că virusul dă bir cu fugiţii, nu?

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG