Linkuri accesibilitate

„Pietrele ascunse” din jurul șefei Procuraturii Anticorupție


Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, august 2022
Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, august 2022

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin, care a preluat mandatul la 1 august, se confruntă cu multiple provocări, în situația în care instituția nu are „autonomie funcțională” deplină și se confruntă cu un deficit de cadre.

În jurul Veronicăi Drăgălin „sunt foarte multe pietre ascunse”, a spus la Europa Liberă, în podcastul „În esență...”, expertul Vladislav Gribincea, președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova.

„Doamna Drăgălin a venit în Moldova dintr-un alt sistem [din SUA]” și „trebuie, probabil, să înțeleagă toate subtilitățile sistemului în care s-a pomenit”, spune expertul.

Potrivit lui Gribincea, Veronica Drăgălin a preluat o instituție fără buget, fără „autonomie funcțională” și fără „personal care să ajute procurorii.”

Expertul a mai spus că, la patru luni de la preluarea mandatului de șefă a PA, este încă devreme ca să fie dată o apreciere activității acesteia.

Podcastul „În esență...” poate fi ascultat și abonat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube. Tot acolo găsiți și podcastul Europei Libere „Dincolo de știri”, în care cei mai apreciați analiști din Republica Moldova analizează cele mai importante evenimente ale săptămânii.

XS
SM
MD
LG