Linkuri accesibilitate

Pleșca Alexandra: „Mă rog la Domnul să scăpăm de năpasta pandemică și de cea politică”


Pleșca Alexandra

Rubrica „Jurnal săptămânal” la Europa Liberă.

Pleșca Alexandra: născută la 3 noiembrie 1956, în satul Bocșa, raionul Fălești. A studiat la școala de iluminare culturală din orașul Soroca, ulterior la Institutul de Arte „Gavriil Muzicescu” din orașul Chișinău. A activat în învățământ 32 de ani, profesoară de muzică. Actualmente este pensionară.

Luni

Ziua de luni se consideră o zi grea. Pentru mine, e grea mai mult psihologic, fiindcă în țară este o situație mai tensionată pentru că socialiștii nu acceptă să piardă puterea.

Ca să nu mă gândesc mult la politică, îmi iau patrupedul și merg la plimbare în parc. Îmi place să admir natura, au înflorit de acum copacii, o plăcere să privești cum totul s-a trezit la viață, chiar și veverițele parcă sunt mai vesele și mai active, sărind de pe o creangă pe alta în căutarea hranei. M-am întors acasă cu dispoziție bună, mi-a prins bine această plimbare la aer curat. Ministerul sănătății spune că 43 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate după un număr de numai 620 de teste. Atât de puține cazuri noi de infectare într-o zi nu s-a mai înregistrat din primăvară anului trecut, dar numărul total al deceselor a ajuns la aproape 6 mii. Mă bucur că lumea se vaccinează. Mă rog la Domnul să scăpăm de năpasta pandemică și de cea politică.

Marți

După micul dejun, am pornit televizorul să urmăresc știrile de dimineață. Mă conving că tot mai multă lume așteaptă alegerile parlamentare anticipate. Apoi am plecat cu cățelușul la plimbare, dar nu am dispoziție fiindcă mă gândesc câtă nedreptate există la noi în țară.

Socialiștii nu se dau într-o parte, vor și mai departe să ne fure cum ne-au furat, dar eu cred că Dumnezeu e de partea dreptății și oamenii s-au trezit, majoritatea au înțeles, s-au unit și luptă pentru o schimbare. Cei de sus nu se dau de la putere, iar cei de jos nu mai pot trăi pe vechi. Trebuie neapărat o schimbare.

Aflu că începe vaccinarea cu Sputnik V. S-a făcut mult tam-tam din aducerea acestui lot la Chișinău. Să decidă fiecare pentru el.

Miercuri

M-am trezit de dimineață cu dispoziție bună. M-am dus într-o plimbare cu prietenul meu PIKI în parc. Primăvara este anotimpul cel mai frumos. Chiar și oamenii parcă au o altă gândire, mai bună, mai trează, mai responsabilă. 70-80% din populație vedem mai clar situația din țară. Sunt mândra de Maia Sandu, președinta mea.

Premierul român Florin Câțu a anunțat că va oferi R. Moldova încă o donație de vaccinuri anti-COVID-19, este vorba de 100 000 de doze de vaccin AstraZeneca. Asta e adevărată prietenie, prietenul la nevoie se cunoaște.

Joi

O dimineață cu bună dispoziție de a trăi, de a merge mai departe. O nouă zi cu noi evenimente, așteptăm data de 11 iulie. Cu cât mai degrabă, cu atât mai bine, să scăpăm odată de „mâncăii” de socialiști.

Trebuie să-mi vină și feciorul cel mic acasă. E student la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România. Sunt mândra de el, este un copil bun și învață, și lucrează, se descurcă și sunt mulțumită în suflet că e de sine stătător. Sper să ajungă departe în viață, căci numai muncind poți să ajungi undeva sus, dar cel mai important e să fii om în viață, să-ți ajuți aproapele, să fii corect, să nu dezamăgești.

Igor Dodon vede în Lukașenka un lider „experimentat”, de la care „avem de învățat”... Nu cred că o să-l ajute să ia mai multe voturi la alegerile din 11 iulie.

Vineri

Mă bucur că cei din familie sunt sănătoși și mulțumim bunului Dumnezeu că am trecut cu bine peste această pandemie și sperăm cat mai degrabă să scăpăm de acest virus nemilos, care a curmat multe vieți. Este sfârșit de săptămână, dar în aceste câteva zile s-au petrecut atâtea evenimente, avem bucurie sufletească că mergem cu pași siguri spre o schimbare în țară.

Credem și sperăm într-un viitor mai bun atât pentru noi, cât și pentru copiii și nepoții noștri.

Ministerul sănătății îndeamnă populația să nu meargă la cimitir de Paștele Blajinilor. Să spunem o rugăciune și pentru cei răposați.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG