Linkuri accesibilitate

Ploiţa care spintecă asfaltul


La Chișinău

Să fie refăcute străzile pe care merg autobuzele noi!

Am o mare bucurie pe care vreau s-o împărtăşesc, stimaţi prieteni ai Europei Libere. Iat-o: în Chişinău, pe linia nr.26, nu mai circulă Ikarus-urile hîrbuite, bătrîne, ci nişte autobuze noi, frumoase, confortabile. Bravo Parcului Urban de Autobuze! Măi să fie! E altă viaţă să mergi într-un autobuz nou!

Ploiţa care spintecă asfaltul
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:55 0:00
Link direct


Un fleac mai rămîne. Să fie refăcute străzile pe care merg autobuzele noi. Bunăoară, strada Ion Creangă pe care ploiţa crîncenă de acum o săptămînă a distrus-o şi mai tare. Are strada aceea nişte găuri inexplicabile care ar putea să zdruncine din temelii autobuzele noi. Şi ar fi păcat.

Eu nu pot pricepe nici în ruptul capului iată ce: cum poate o simplă ploaie să rupă bucăţi de asfalt dintr-o stradă, să adîncească gropile existente? Cine şi cum a asfaltat strada Ion Creangă? Sunt foarte curios să ştiu.

Nu ştiu cum se face că o ploiţă din iunie sau o iernuţă din aprilie dau lesne peste cap viaţa din această capitală europeană şi ne arată imediat cît de fragili şi nepregătiţi suntem.

Să revin însă la autobuzele noi de pe linia 26. Visez cu ochii larg deschişi. Vreau să vină o zi în care să merg într-un autobuz nou pe strada Creangă refăcută, fără denivelări. Autobuzele au apărut deja. Edilii se gîndesc deja cum să repare strada?

XS
SM
MD
LG