Linkuri accesibilitate

Podcastul „Reporterii”: În vizită la „Asta-i meseria mea”


Într-o Republică Moldova cam depopulată, de unde brațele de muncă au cam plecat, unde specialiștii lipsesc mai în orice domeniu și unde, așa cum o auzim tot mai des în ultima vreme, nu prea există capacitate pentru transformări și modernizare, cine sunt oamenii care o fac să meargă, totuși, înainte?

Europa Liberă și reporterul său, Victor Maxian, și-au pus demult această întrebare, iar în toamna lui 2022 am început să căutăm răspunsuri. Așa a apărut proiectul „Asta-i meseria mea”.

Este un serial de reportaje video, în care îi căutăm prin R. Moldova pe eroii zilelor noastre, oameni obișnuiți, care practică cele mai obișnuite meserii, le fac bine, cu tragere de inimă și, în felul acesta, își ajută comunitatea, prestează un serviciu necesar, uneori chiar vital.

În vizită la „Asta-i meseria mea”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:31:01 0:00

Titlul proiectului ajuns la 12 episoade în jumătate de an a fost dat chiar de unul dintre protagoniștii reportajelor, cel cu care am deschis seria, frizerul Nicolae Cazangiu din Giurgiulești, Cahul.

După frizer au urmat:

Cei care mișcă Republica Moldova înainte trebuie căutați, găsiți, făcuți să vorbească, filmați. Poveștile lor trebuie spuse și nu doar pe video, ci și prin viu grai, pentru ascultători.

Le spunem împreună cu Victor Maxian nu în unul, ci în două episoade de „Reporterii”. Acesta este primul episod, iar următorul va fi publicat nu doar pentru privitori și exact asta facem în noul episod din 20 martie.

Cu un episod nou în fiecare luni, așadar, „Reporterii” este un podcast în care povestim prin viu grai pentru ascultătorii noștri - cei care ne ascultă în mașină, în căști în transportul public sau acasă, înainte de culcare – la ce proiecte lucrează reporterii Europei Libere pentru site-ul nostru, pentru paginile noastre de Facebook și Instagram, pentru canalul de YouTube.

Vă puteți abona la podcast pe platformele Apple Podcast, Google Podcast, pe YouTube, iar ascultătorii din străinătate îl pot găsi și pe Spotify. Audiție plăcută!

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG