Linkuri accesibilitate

Podcastul „Reporterii”: Despre drepturile LGBT în luna pride-urilor (reluare)  


Moldova, Marșul LGBT, 19 iunie 2022.
Moldova, Marșul LGBT, 19 iunie 2022.

Am intrat, în luna iunie, în ceea ce în multe țări democratice se numește „luna pride-urilor”, când ies pe străzi membrii comunităților LGBT ca să-și exprime solidaritatea unii cu alții, să-și ceară drepturile sau, când este cazul, să se bucure de vreun drept primit.  

Despre drepturile LGBT în luna pride-urilor (reluare)  
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Pentru comunitatea LGBT din Republica Moldova, motivele de bucurie pot fi anul acesta mai multe decât în precedentul. Am decis să difuzăm în reluare un episod recent din „Reporterii” în care explicăm pe larg de ce împreună cu Mircea Țicudean.

Explicăm prin viu grai, dar și cu ajutorul notelor muzicale: am pus pe note o hartă a drepturilor LGBT în Europa făcută de ILGA-Europe, cea mai mare organizație europene pentru drepturile LGBT de pe continent.

În ultimul an, R. Moldova a progresat cel mai mult dintre toate țările europene în ce privește protejarea drepturilor persoanelor LGBT, în planul legislației. În „Reporterii”, auziți cum sună acest progres.

Cu un episod nou în fiecare luni, „Reporterii” este un podcast în care relatăm pentru ascultătorii noștri - cei care ne ascultă în mașină, în căști în transportul public sau acasă, înainte de culcare – la ce proiecte lucrează reporterii Europei Libere pentru site-ul nostru, pentru paginile noastre de Facebook și Instagram, pentru canalul de YouTube.

Vă puteți abona la podcast pe platformele Apple Podcast, Google Podcast, pe YouTube, iar ascultătorii din străinătate îl pot găsi și pe Spotify. Audiție plăcută!
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG