Linkuri accesibilitate

Pofta “rutierelor” creşte: de la 6 lei la 9, 81 lei!


Moldova, Public transport in Chisinau
Moldova, Public transport in Chisinau

În toamnă, apoi în ianuarie s-au auzit vocile ritoase ale patronilor rutelor de microbuze din Chişinău. Aceştia voiau 6 lei pentru o călătorie în loc de 3 lei! Şi invocau tot felul de probleme pe care numai un tarif majorat ar putea să le soluţioneze.

Pofta “rutierelor” creşte: de la 6 lei la 9, 81 lei!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct



Ei bine, am spus atunci că aşa-numitele rutiere îşi cam taie ele însele craca pe care stau. Nu cred că vor exista mulţi chişinăuieni care să dorească să meargă cu 6 lei şi, prin urmare, transportul cu microbuzele va falimenta.

Dar se vede că pofta celor cu microbuzele a crescut între timp. Am bolovănit realmente ochii, citind deunăzi următoarea ştire: Preşedintele Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a spus că preţul biletului pentru o călătorie cu microbuzul ar trebui să crească pînă la 9 lei şi 81 de bani! Citeam şi nu-mi venea să cred ce citesc, stimaţi ascultători.

E pe bune? Chiar vreţi 9 lei şi 81 de bani pentru o călătorie, stimaţi microbuzişti? Şi chiar credeţi că veţi avea clienţi cu un asemenea preţ? Abia aştept să văd oamenii care vor scoate 9,81 lei pentru a intra în microbuz. Şi de ce numai 9,81 lei? Rotunjiţi suma, nu vă mai jucaţi de-a preţul psihologic. Cine vă dă 9,81 lei, o să vă dea şi 10 lei. Atîta doar că doritori vor fi foarte puţini, zic eu.

Am impresia că problema microbuzelor se apropie de un deznodămînt firesc. Măriţi binişor preţul, stimabililor, şi haideţi să vedem ce va fi. Eu unul, după ce am văzut cîteva oraşe europene, aş înclina să cred că noi pur şi simplu nu avem nevoie de acest mijloc de transport perimat şi periculos.

XS
SM
MD
LG