Linkuri accesibilitate

Poliţia rutieră te pedepseşte şi… te consolează


Îmi povesteşte domnul Pelin, un pensionar de circa 70 de ani, următoarea istorie neplăcută pe care a avut-o cu poliţia rutieră. Vasăzică, merge omul cu maşina, trece prin Vatra, iar lîngă Cojuşna e oprit de vreo 10 poliţişti care făceau ordine pe şosea. Iar aceşti poliţişti îi spun că el a mers cu o viteză mare prin Vatra, îi arată o imagine cu maşina sa pe un telefon şi îl invită să plătească o amendă de 600 de lei. În acelaşi timp, îl consolează, îi spun că amenda e doar 300 de lei, dacă o plăteşte în 48 de ore. Adică nu e chiar o mare dramă.

Poliţia rutieră te pedepseşte şi… te consolează
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00
Link directUnul dintre polişişti se arată mirat: de ce oare pensionarul are număr românesc? N-ar trebui să aibă moldovenesc?

Că există o sumedenie de indivizi turmentaţi pe şoselele patriei se ştie bine. Şi poliţia trebuie să fie pe fază, fără doar şi poate. Se pare însă că nu e cazul domnului Pelin, pe care îl cunosc bine. Omul m-a asigurat că nu a mers cu o viteză mare prin Vatra şi consideră că fotografia făcută cu mobilul de către poliţişti nu poate fi o dovadă. Omul se crede nedreptăţit şi nu vede de ce ar trebui să plătească amenda, fie ea şi de 300 de lei. Consolarea poliţiştilor nu-l ajută deoarece şi 300 de lei sunt bani pentru un pensionar. Pe deasupra, zice că şi pentru numărul românesc a îndeplinit toate formalităţile.

Ce se întîmplă? Poate ne aude vreun şef de la Poliţia Rutieră şi ne lămureşte? Căci Poliţia Rutieră şi aşa nu are o reputaţie prea bună în mase.

XS
SM
MD
LG