Linkuri accesibilitate

Poliția investighează noi cazuri de corupere a alegătorilor în Comrat


Pe 19 noiembrie, la Comrat va avea loc turul doi al alegerilor locale. Pentru funcția de primar luptă doi candidați independenți, Serghei Anastasov și Nicolai Dudoglo.
Pe 19 noiembrie, la Comrat va avea loc turul doi al alegerilor locale. Pentru funcția de primar luptă doi candidați independenți, Serghei Anastasov și Nicolai Dudoglo.

Doi locuitori ai orașului Comrat sunt bănuiți de corupere electorală în favoarea unui candidat independent. Potrivit poliției, reprezentanții unui partid politic promiteau alegătorilor bani și produse alimentare pentru susținerea candidatului respectiv.

Poliția a fost sesizată de o femeie din orașul Comrat care a reclamat că acesteia și surorii sale i-au fost propuși bani pentru ca ele să voteze în turul II al alegerilor un candidat independent la funcția de primar. Una dintre ele a primit de la un reprezentant al partidului politic un plic cu 50 de euro.

După aceasta, oamenii legii au identificat un bărbat și o femeie implicați în corupere electorală. Pe numele lor au fost pornite procese penale.

De asemenea, polițiștii au povestit despre un caz care s-a întâmplat înainte de primul tur al alegerilor. Atunci, o femeie făcea agitație electorală în favoarea aceluiași candidat și promitea alegătorilor produse alimentare. Potrivit poliției, femeia ar fi eliberat oamenilor tichete în baza cărora puteau primi produse alimentare la sediul candidatului.

Conform legii, oferirea bunurilor pentru a determina alegătorul să susțină un anumit candidat se pedepsește cu amendă în mărime de la 37.500 de lei până la 57.500 de lei sau cu închisoare de la unu până la cinci ani.

Pe 19 noiembrie, la Comrat va avea loc al doilea tur al alegerilor locale. Pentru funcția de primar luptă doi candidați independenți, Serghei Anastasov și Nicolai Dudoglo.

Anastasov este actualul primar al orașului Comrat. A fost ales în 2015 din partea „Partidului Nostru” și reales în 2019, când a candidat din partea Partidului Socialiștilor.

Dudoglo a fost și el primar al Comratului, din 2004 până în 2014, iar în turul doi este susținut de oligarhul Ilan Șor.

XS
SM
MD
LG