Linkuri accesibilitate

Postul Orhei TV a rămas fără licență de emisie


Postul de televiziune „Orhei TV”  este printre cele șase televiziuni cărora le-a fost suspendată licența pe durata stării de urgență, printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 16 decembrie.
Postul de televiziune „Orhei TV”  este printre cele șase televiziuni cărora le-a fost suspendată licența pe durata stării de urgență, printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 16 decembrie.

Consiliul Audiovizualului (CA) a decis în ședința de vineri, 3 martie, să nu mai prelungească licența de emisie a postului Orhei TV, pe motiv că televiziunea a admis mai multe încălcări ale Concepției generale a serviciului media audiovizual.

Într-un comunicat de presă, CA notează că Orhei TV a fost sancționat pe 2 decembrie cu o amendă de 5.000 de lei pentru mai multe abateri ce vizează concepția generală, cum ar fi insuficiența de producție proprie, depășirea pragului de producții audiovizuale ale altor producători și insuficiența spațiului rezervat operelor audiovizuale europene.

Pe 15 februarie 2023, „Media Resurse” SRL a solicitat prelungirea licenței de emisie pentru Orhei TV, pentru că termenul de valabilitate al acesteia expira. CA susține că prelungirea valabilității licenței de emisie se acceptă doar dacă „furnizorul de servicii media a respectat conceptul general, tipul şi structura serviciului media audiovizual prevăzute în conținutul licenței de emisie” și „nu a fost sancționat pentru încălcări grave”.

Postul de televiziune Orhei TV este printre cele șase televiziuni cărora le-a fost suspendată licența pe durata stării de urgență, printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 16 decembrie 2022.

CSE și-a motivat decizia spunând că cele șase posturi de televiziune au dat dovadă de „lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”. Suspendarea licenței a mai fost argumentată prin controlul pe care-l dețin persoanele sancționate internațional, oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, asupra unora dintre televiziuni, inclusiv faptul că aceste media au fost sancționate de CA.

XS
SM
MD
LG