Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump împiedică anunțarea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei


Președintele Donald Trump

Nikki Haley spusese că vor fi anunțate sancțiuni împotriva firmelor rusești, care au furnizat echipamente folosite de sirieni pentru programul lor de arme chimice.

In weekend, ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a anuntat noi sanctiuni impotriva Rusiei. S-au confirmat ele? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Presedintele Trump a stopat acest plan preliminar de a impune noi sanctiuni impotriva Rusiei. Se pare ca pregatirile facute de a pedepsi Moscova pentru sprijinul fata de Bashar al-Assad au nemultumit Casa Alba.

Corespondența zilei de la Washington cu Valeriu Sela
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00
Link direct

Ambasadoarea americana la ONU, Nikki Haley spusese ca vor fi anuntate ieri sanctiuni impotriva firmelor rusesti, care au furnizat echipamente folosite de sirieni pentru programul lor de arme chimice. In conformitate cu surse din administratie, Trump s-a intilnit cu consilieri pentru securitate nationala, duminica, exprimind nemultumire ca sanctiuni au fost anuntate in conditiile in care el nu este pregatit sa le impuna.

Aceleasi oficialitati spun ca noul program de sanctiuni era in pregatire avansata, dar presedintele Trump nu l-a autorizat. La un moment dat dupa declaratiile lui Haley, administratia Trump ar fi anuntat ambasada Rusiei ca nu vor fi impuse noi sanctiuni, cel putin conform unor declaratii ale Ministerului de Externe rus.

O alta oficialitate de la Casa Alba a spus ca ambasadoarea Haley s-a pripit si eroarea se cere corectata. Alte surse se indoiesc insa ca a fost o scapare a ambasadoarei. Ei spun ca Haley este unul dintre cei mai disciplinati membrii ai administratiei, in special cind apare in public. Ea de multe ori vorbeste cu presedintele pentru a se asigura ca ceea ce va spune este in acord cu pozitia administratiei. Haley nu a facut declaratii dupa ce Casa Alba i-a contrazis anuntul.

Intrebat de ce presedintia a reactionat cu intirziere, o sursa de la Casa Alba a explicat ca initial a fost vorba de confuzie. E posibil ca schimbarea pozitiei administratiei sa se explice si printr-un vot in Duma de Stat la Moscova de a amîna, pina la 15 mai, decizia de a lua masuri de represalii impotriva Statelor Unite, dupa sanctiunile anterioare.

XS
SM
MD
LG