Linkuri accesibilitate

Premiu pentru arhitectul moldovean Gheorghe Bulat | Președinții de partide vor depune declarații de avere


Potrivit unui proiect de lege, votat în lectură finală în Parlament, lista persoanelor care vor depune declarații de avere și interese a fost extinsă. Printre acestea, se regăsesc atât președinții, cât și vicepreședinții partidelor politice.
Potrivit unui proiect de lege, votat în lectură finală în Parlament, lista persoanelor care vor depune declarații de avere și interese a fost extinsă. Printre acestea, se regăsesc atât președinții, cât și vicepreședinții partidelor politice.

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

  • Cursa feroviară care circulă pe traseul Chișinău-Iași nu va fi sistată, anunță Diez.md. Potrivit unei postări publicate pe pagina de Facebook a Căilor Ferate din Moldova, trenul este repus în circulație, deci acesta va activa în continuare, fără întreruperi. Astfel, biletele achiziționate pentru data de 5 februarie rămân valabile. Anterior, reprezentanții Căilor Ferate au anunțat că de luni, 5 februarie, cursa Chișinău-Iași va fi sistată din cauza unor probleme tehnice.
  • Mai multe persoane au fost trimise în judecată pentru organizarea unei scheme prin care un bebeluș, născut în Chișinău de o femeie din Ucraina, urma să fie vândut unui cuplu din România, informează Jurnal.md. Din grupul infracțional fac parte: președinta unei fundații de copii (în calitate de organizator și făptuitor), o șefă de maternitate și o notară din Moldova (în calitate de complice), o femeie din Ucraina (în calitate de făptuitor) și un cuplu din România (cumpărători).
  • NewsMaker scrie că Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de lege potrivit căruia angajații autorităților / instituțiilor publice la autogestiune, persoanele cu funcții de conducere a subdiviziunilor din cadrul instituțiilor publice bugetare și persoanele cu funcții de control din cadrul întreprinderilor de stat și ale întreprinderilor municipale, a societăților comerciale cu capital de stat, președinții și vicepreședinții partidelor politice și membrii organelor executive centrale ale partidelor politice, vor fi obligați să depună declarația de avere și interese personale.
  • Arhitectul moldovean, Gheorghe Bulat, va fi onorat cu prestigiosul premiu SHARE Opera Omnia în cadrul unei ceremonii speciale, parte a celei de-a doua ediții a Forumului Internațional de Arhitectură SHARE Chișinău, care se va desfășura la 13 februarie, transmite IPN. De-a lungul carierei sale, arhitectul a contribuit la restaurarea Complexului Catedralei Mitropolitane, a Muzeului Național de Arte, a Sălii cu Orgă ș.a.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Facebook a trezit interesul internauților un reportaj video al Moldova.org din orașul Iargara, raionul Leova. Potrivit autorilor, localitatea prinde viață datorită investițiilor locale, naționale, dar și externe. Maturii așteaptă renașterea întreprinderilor mici și mijlocii, iar copiii visează să devină viitorii luptători de lupte libere care ajung la Jocurile Olimpice.
  • Pe Instagram este populată postarea nokta.md despre protestul partidului Renaștere, dar și a mai multor formațiuni asociate cu fostul partid Șor, din fața Parlamentului la 1 februarie.
XS
SM
MD
LG