Linkuri accesibilitate

Presa din România: Epidemie de fugi din Moldova. După Plahotniuc și Platon, a „fugit” și Igor Dodon la Moscova


Revista presei de la București.

Presa din Republica Moldova a fost preluată în România cu știrea că se pregătește declararea stării de urgență din cauza deficitului de gaze.

Presa din România: Epidemia de fugi din Moldova
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:23 0:00
Link direct

Site-ul digi24.ro o citează pe Natalia Gavriliță cu explicația că s-a ajuns aici „ca urmare a eșecului negocierilor dintre Moldovagaz și Gazprom în privința contractului de furnizare a gazelor naturale și a reducerii volumului livrărilor din partea concernului rus”. Necesarul de gaze pentru această lună este asigurat numai în proporție de 67%, așa că se vor demara procedurile de achiziție din alte surse, relatează digi24.

Editorialistul Ziarului de Iași, Radu Popescu, observă epidemia de fugi din Moldova. După Plahotniuc și Platon, a „fugit” și Igor Dodon la Moscova. S-a întors, dar „tiptil”, și tot „tiptil” s-a extras de la conducerea PSRM, ceea ce, presupune jurnalistul ar putea avea legătură şi cu recenta declaraţie a Procurorului General interimar că procesul penal din cazul kuliokului „nu a avut o finalitate (și) va fi supus verificărilor”. „Una peste alta, un singur lucru este cert, scrie Radu Popescu: începând cu oligarhul Plahotniuc şi terminând cu Igor Dodon, politicienii moldoveni care se ştiu cu schelete în dulap încep să se teamă de justiţie şi cred că dacă fug din ţară pot să scape de urmăririle penale. Iar asta dovedeşte că lupta cu corupţia (...) începe să fie credibilă, inclusiv pentru cei care se credeau intangibili”.

Pe veridica.ro este postată o analiză a lui Mădălin Necșuțu despre Mitropolia Moldovei ca instrument de păstrare a influenței Rusiei în Moldova.

XS
SM
MD
LG