Linkuri accesibilitate

Președintele PPE: Independența justiției din România este în pericol


Drapelul României publicat în comunicatul oficial al PPE, 21 decembrie 2017.

Declarații ale lui Joseph Daul ca urmare a votului privind modificarea legilor justiției din România.

Partidul Popular European a dat publicității în 21 decembrie 2017 următorul comunicat de presă:

„Astăzi este o zi tristă pentru România și pentru toți cetățenii români care au protestat în stradă pentru a apăra independența justiției. Separarea puterilor în stat este un pilon al democrației. Sistemul de justiție nu ar trebui pus niciodată sub control politic într-un stat membru al Uniunii Europene. Acțiunile majorității politice condusă de socialiști subminează statul de drept din România. Sunt simptome ale unei democrații bolnave.

Modificările legilor justiției și amputarea Direcției Naționale Anticorupție sunt alarmante. Prin intensificarea controlului asupra instituțiilor din România, socialiștii poate că își cresc puterea, dar slăbesc România. Sunt în joc stabilitatea și credibilitatea țării. Astfel, vrem să ne exprimăm tot sprijinul către magistrații, judecătorii, procurorii și toți oamenii care luptă împotriva corupției și pentru o justiție dreaptă și independentă în România. O justiție slăbită înseamnă mai multă corupție; mai multă corupție înseamnă mai multă sărăcie pentru oamenii obișnuiți.

Cu un an înainte de a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, oamenii din România merită un guvern care apără statul de drept, luptă pentru o justiție independentă și combate corupția.”.

Președintele PPE, se spune în încheierea comunicatului, și-a exprimat totodată „regretul profund cu privire la voturile UDMR, partid membru al PPE”, care sprijină guvernul socialist.

XS
SM
MD
LG