Linkuri accesibilitate

Premierul Dorin Recean a anunțat demisia a trei miniștri


Ana Revenco, Anatolie Topală și Lilia Dabija și-au dat demisia din funcțiile de miniștri ai Afacerilor Interne, al Educației și Cercetării și, respectiv, al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a anunțat vineri, 14 iulie, premierul Dorin Recean.

„Luni voi propune președintei Maia Sandu lista noilor miniștri”, a spus premierul într-un briefing de presă, mulțumind fiecăruia pentru proiectele realizate și fără a oferi alte detalii.

Nici miniștrii demisionari nu și-au explicat deciziile. Ana Revenco a scris pe pagina sa de Facebook că, pentru ea, a fost o onoare să servească țara în calitate de ministru de Interne. „Mulțumesc echipei Afacerilor Interne pentru că a avut curajul ca, împreună, să înfruntăm războiul cu toate amenințările lui, să păstrăm liniștea și stabilitatea în țară și să rezistăm în fața crizelor multiple”, a spus Revenco.

Tot pe Facebook, Lilia Dabija, care a renunțat la mandat după mai puțin de jumătate de an, a mulțumit echipei cu care „am muncit zi de zi ca să aducem Europa, aici, la noi acasă” și a spus că a depus eforturi ca în toate domeniile de activitate să aibă loc progrese: drumuri, poduri, dezvoltare regională și locală, construcție, apă și sanitație.

Pe 12 iulie, Dorin Recean anunțase că urmează să ia „decizii dificile, dar necesare” după ce a analizat rapoartele privind atacul de la Aeroportul Internațional Chișinău care a avut loc pe 30 iunie.

La ședința din 12 iulie, executivul a decis să aloce familiilor ofițerilor decedați în urma atacului câte un milion de lei din fondul de rezervă.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG