Linkuri accesibilitate

Partidul Patrioţii Moldovei în atenţia procurorilor | Nava rusească Orsk distrusă în portul ucrainean Berdiansk


Nava rusească Orsk distrusă de armata ucraineană în portul Berdiansk, 24 martie 2022.
Nava rusească Orsk distrusă de armata ucraineană în portul Berdiansk, 24 martie 2022.

În fiecare zi, moldovenii lasă zeci de mii de like-uri sub sute de articole publicate de presă pe rețelele de socializare. Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme de presă au suscitat cel mai mare interes pe rețele? Aflați dimineața la Europa Liberă. 

Știrile presei moldovene
Prima pagină cu Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:48 0:00
  • Persoanele fizice care au comis încălcări fiscale nesemnificative nu vor fi sancționate, ci doar avertizate, scrie Newsmaker.md. Cu votul a 69 de deputați, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal a fost aprobat în lectura a doua. În consecinţă, a fost majorat pragul încălcărilor nesemnificative atât pentru antreprenori, cât și pentru persoanele fizice. Pragul cu pricina va fi de până la 500 de lei.
  • Celebrul actor britanic Orlando Bloom a venit în Republica Moldova să sprijine refugiaţii ucraineni şi a fost ieri la Palanca, citim în Jurnal.md. „Sunt în Moldova, cu UNICEF, întâlnind familii nevoite să lase totul în urmă în căutarea siguranţei. Copiii din Ucraina au nevoie de tot ajutorul pe care îl puteţi oferi”, a spus Orlando Bloom pe pagina sa de Instagram.
  • Bico Industries, producător de plasă din fibră de sticlă din România, se extinde la nivel regional şi intră pe piaţa din Republica Moldova, scrie Mold-street.com. Producătorul român anunţă că a finalizat achiziţia companiei Terra Impex SRL din Zona Economică Liberă Vulcăneşti.
  • Procurorii s-au autosesizat după conferinţa de presă a Partidului Patrioţii Moldovei şi a ONG-ului „Patria mea e Moldova” la care cele două organizaţii au declarat că susţin acţiunile militare desfăşurate în Ucraina, citim în Ziarul de Gardă. Declaraţiile sus-pomenite vor fi examinate prin prisma infracţiunilor prevăzute de articolele Codului penal referitoare la propaganda războiului şi aţâţarea vrajbei sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase.
  • Războiul a lovit în business. Cât mai rezistă afacerile mici din Moldova? – aşa se intitulează un reportaj din Moldova.org. Doina Grati şi soţul ei au o livadă de prune în satul Negreşti, Străşeni. „Vânzările au scăzut semnificativ de la începutul războiului, sunt cu 70% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, spune protagonista reportajului.
Temele dezbătute pe reţele în ultimele 24 de ore

  • Pe reţeaua de socializare Facebook cele mai dezbătute şi populare teme, potrivit aplicației de evaluare a impactului CrowdTangle, sunt acelea legate de invazia Rusiei în Ucraina. Un subiect cu mare impact e acela despre distrugerea navei „Orsk” a flotei ruseşti în portul din Berdiansk. O altă postare ne spune că Letonia i-a inclus pe lista neagră pe Maşkov, Gagarina, Mihalkov şi alţi aproximativ 20 artişti ruşi pentru sprijinirea ostilităţilor declanşate de Rusia în Ucraina.
  • Pe Instagram, în ultimele 24 de ore, cele mai multe reacţii a provocat o ştire tristă şi anume aceea că gimnasta ucraineană Katya Dyachenko, în vârstă de numai 11 ani, a murit sub dărâmături la Mariupol după ce casa sa a fost lovită de un obuz.
  • Tot pe Instagram, citim că procedura de obţinere a permisului de conducere va fi simplificată: subproba „Poligon” pentru categoria „B” e exclusă. În sfârşit, o altă postare de pe Instagram ne zice că Western Union opreşte transferurile de bani în Rusia.

XS
SM
MD
LG