Linkuri accesibilitate

Problema maidanezilor. O surpriză!


Nu te ajută cu nimic maidanezii sterilizaţi dacă guvernanţii fac numai ceea ce vor ei.

Problema maidanezilor. O surpriză!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

Mare mi-a fost mirarea să aud deunăzi că ceva se face pentru soluţionarea eternei probleme a maidanezilor. Primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat că la Chişinău va fi deschis un Centru de sterilizare a maidanezilor. Cică pînă acum erau sterilizaţi foarte puţini câini vagabonzi, iar acum primarul interimar îşi propune să sterilizeze cîte o mie de câini vagabonzi pe lună. Pe deasupra, animalele agresive vor fi eutanasiate. Atunci cînd nu mai credeam că se poate face ceva, ceva s-a mişcat. Măi să fie!

Ştirea a venit oarecum pe nepusă masă. Noi ne gîndeam la amnistia fiscală, la banii furaţi din bănci, la invalidarea unor alegeri şi la amînarea altor alegeri. Noi ne gîndeam la vînătoarea din Pădurea Domnească şi la gardurile impozante din jurul Preşedinţiei şi Parlamentului. De aceea, ştirea asta cu sterilizarea maidanezilor ne bulversează şi ne tulbură. Iese că în această mocirlă, în care lucrurile rele colcăie, a apărut şi un lucru bun. Dar poate el oare contrabalansa nămeţii de lucruri rele? Nicidecum. Mă tem că am ajuns în punctul în care ni s-a atrofiat posibilitatea de a simţi o bucurie.

Să revenim însă la sterilizarea câinilor. E un lucru bun. Şi în mod sigur acest lucru bun putea fi făcut mai devreme, nu în anul 2018. Ce vom avea acum? Câinii vor fi sterilizaţi şi lăsaţi din nou să se plimbe pe străzi. Pe termen lung e o soluţionare a problemei. Momentan însă mare lucru nu se va schimba. Căci la fel de lejer te poate speria sau muşca şi un câine sterilizat.

Sterilizarea câinilor are un sens numai în cazul în care contextul devine unul normal. Căci nu te ajută cu nimic maidanezii sterilizaţi dacă guvernanţii fac numai ceea ce vor ei.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG