Linkuri accesibilitate

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a fost reținut de ofițerii SIS pentru 72 de ore (VIDEO)


Procurorul general Alexandru Stoianoglo

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. Acesta a fost escortat, în seara zilei de marți, 5 octombrie, din sediul Procuraturii Generale, de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS), transmite IPN.

Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Victor Furtună, a declarat că împreună cu ofițerii SIS a efectuat percheziții la biroul de serviciu al lui Stoianoglo și a fost dispusă reținerea acestuia, într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare. Este vorba despre abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent.

Potrivit Ziarului de gardă, mascații ar fi făcut percheziții și la domiciliul procurorului general.

Astăzi Consiliul Superior al Procurorilor a admis sesizarea deputatului PAS Lilian Carp, în care procurorul general Alexandru Stoianoglo era acuzat de „corupere pasivă și abuz în serviciu”. După care CSP a transmis cauza unui procuror anticorupție, lui Victor Furtună. Acesta la scurt timp a dispus pornirea urmăririi penale a procurorului general și suspendarea acestuia din funcție pe durata anchetei.

La ora 18.00, procurorul general urma să susțină un briefing de presă, care, însă, nu a avut loc. În jurul orei 18.00, mascații de la SIS, împreună cu procurorul Victor Furtună, au intrat în clădirea Procuraturii Generale. Perchezițiile în biroul procurorului general au durat mai bine de trei ore, anunță agenția de presă IPN.

Ex-președintele Igor Dodon, cel care l-a numit pe Stoianoglo în funcție acum doi ani, a spus că reținerea procurorului general trădează „disperarea” PAS, care ar fi comis o „greșeală politică fatală”.

XS
SM
MD
LG