Linkuri accesibilitate

Profesorii şi testarea Covid


Profesorii şi testarea Covid
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00
Link direct

Am văzut un reportaj, la Publika, despre testarea Covid a profesorilor din Chişinău. Era o mare îmbulzeală, erau mulţi profesori care veniseră să facă teste a doua oară de la începutul anului şcolar. Am ascultat ce au spus profesorii întrebaţi de reporteri. Unul era revoltat că autorităţile îi sugerează să se vaccineze deoarece e… alegerea fiecăruia. Mărturisesc că m-a întristat omul acesta. Să admitem că el are dreptul să aleagă, dar atunci când vii nevaccinat zilnic la şcoală nu îi pui în pericol pe alţii? Ceilalţi nu au şi ei dreptul să se simtă în siguranţă?

O doamnă a spus că va face teste atâta timp cât acestea vor fi plătite de autorităţile municipale. Adică va renunţa la testare imediat cum edilii nu vor mai aloca bani. Şi această doamnă profesoară m-a întristat. Iar tristeţea cea mai mare m-a cuprins atunci când Boris Gâlcă, o autoritate a domeniului medical, a spus că există deja câţiva profesori testaţi pozitiv. Ce fain ar fi fost dacă toţi aceşti profesori ar fi fost vaccinaţi! Ar fi fost mai bine şi pentru ei, şi pentru copiii şi lucrătorii din şcoli.

În ciuda tuturor eforturilor, procentul celor vaccinaţi rămâne mic, o sumedenie de sceptici nici nu vor să audă de vaccinare. De ce există această reticenţă la moldoveni? Ce se întâmplă cu moldovenii? Marţi a crescut brusc numărul celor infectaţi, tocmai 1142 de moldoveni au fost testaţi pozitiv. Nu e glumă şi mă tem că prejudecăţile noastre cronice ne vor provoca în curând alte suferinţe…

XS
SM
MD
LG