Linkuri accesibilitate

Promisiuni cu toptanul în fieful corupţiei


Într-o ţară supercoruptă, corupţia nu are nici o treabă cu politicienii şi e emanaţia unor răuleni din zone apolitice. Asta vreţi să ne spuneţi, stimabililor?

În toiul campaniei electorale, cînd curg gîrlă promisiunile politicienilor dornici de putere, ne-a căzut în cap, ca un bolovan, un studiu al Transparency International despre raportul dintre autoritarism și corupție. Zice acel studiu că Republica Moldova rămâne pe locul 117 din 180, deși a urcat două puncte în Indexul corupției, trecând de la 31% la 33%, fiind acum la același nivel al corupției cu Pakistanul și Vietnamul. Aşadar, suntem în groapa adîncă a corupţilor, alături de Pakistan şi Vietnam.

Promisiuni cu toptanul în fieful corupţiei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:19 0:00
Link direct

Eu am simţit un soi de strîngere de inimă, un soi de decepţie profundă mi-a înăcrit sufletul, stimaţi ascultători. În timp ce candidaţii dornici de putere ne vorbesc despre perspectivele noastre luminoase, în timp ce unii dintre aceşti candidaţi se laudă cu realizările lor frumoase, o organizaţie străină prestigioasă, sfidînd parcă vocile optimiste ale politicienilor autohtoni, ne spune că Moldova e un fief al corupţiei. Aici corupţia e la ea acasă. Adică se dă şi se ia mită în draci, impardonabil, fără jenă.

Păi, cum vine asta, stimabililor? Cum vine asta, stimaţi politicieni dornici de putere? De ce nu opriţi tăvălugul corupţiei? Ce vă împiedică? Că discurusrile vă sunt foarte mieroase şi optimiste acum. Care-i problema? Nu e vina voastră? Nu puteţi face nimic cu corupţia? La ce bun atunci să vă alegem dacă sunteţi neputincioşi? Şi a cui e vina, dacă nu e a voastră? Iese cam aşa: într-o ţară supercoruptă, corupţia nu are nici o treabă cu politicienii şi e emanaţia unor răuleni din zone apolitice. Asta vreţi să ne spuneţi, stimabililor? Dacă e aşa, să nu vă miraţi că mulţi pur şi simplu vor ignora aceste alegeri.

XS
SM
MD
LG