Linkuri accesibilitate

„Un dar de sânge şi de bani în memoria victimelor represiunii tuturor polițiilor secrete din Rusia și România” (VIDEO)


Alexandru Solomon interpelat de poliție la București, 26 octombrie 2017.
Alexandru Solomon interpelat de poliție la București, 26 octombrie 2017.

Protest al regizorului Alexandru Solomon cu ocazia vizitei la București a Patriarhului Kiril.

Regizorul român Alexandru Solomon a protestat joi într-o manieră artistică în fața sediului de la București al Patriarhiei Română cu ocazia vizitei în România a Patriarhului Kiril al Moscovei şi Întregii Rusii.

Purtând la gât fotografii cu președintele Rusiei Vladimir Putin, patriarhii Kiril şi Daniel şi cu liderul PSD Liviu Dragnea, Alexandru Solomon şi-a tăiat palma stângă cu un briceag, după care a aruncat monezi și bancnote adunate în grabă de cîteva persoane prezente la locul protestului.

În filmarea protestului postată pe rețeaua de socializare, și în declarațiile ulterioare pentru presa românească, regizorul român spune că a vrut să facă un dar de sânge și de bani în memoria victimelor represiunii tuturor polițiilor secrete din Rusia și România.

Alexandru Solomon a fost imediat abordat de polițiști, unul dintre ai afirmând că se simte amenințat de faptul că regizorul ținea grațele întinse.

„Acţiunea a durat un minut, dar ce a urmat a durat șapte ore: jandarmi, poliţie, psihiatrie. Concluzia: tulburări de adaptare”, a scris după aceea regizorul român pe Facebook. (OS)

XS
SM
MD
LG