Linkuri accesibilitate

Sub lozinca este „Democrația este în pericol” (VIDEO)


Protest în fața Parlamentului la Chișinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:20 0:00

Protest în fața Parlamentului la Chișinău

Manifestație de protest la Chișinău în fața Parlamentului.

În fața Parlamentului de la Chișinău s-au adunat câteva zeci de persoane, conform estimărilor preliminare. Este vorba de membri ai societății civile, ai partidelor politice de opozitie și alti cetățeni care cer retragerea proiectelor ce țin de schimbarea suistemului electoral.

Atmosfera este încinsă, deși este un protest spontan. Sloganul este „Democrația este în pericol”, protestatarii scandează „Jos guvernarea!”, ei au drapele naționale, pancarte pe care scrie” PD, nu uita, țara asta nu-i a ta”! „Dodon a ieșit la film cu Plaha”, „Groparii democrației”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00
Link direct

Participanții sunt împotriva introducerii sistemului uninominal și mixt, proiecte propuse de Partidul Democrat și de, respectiv, de Partidul Socialistilor. Ei consideră că Parlamentul a încălcat regulile de procedură și „bunul simț”, cînd a votat vineri pentru aceste proiecte în prima lectură.

La manifestație au venit și câțiva politicieni: printre ei i-am văzut pe Vasile Năstase de la platforma DA, pe Maia Sandu de la PAS, și pe Ilan Cașu de la Partidul Nostru.

Demonstranții s-au adunat prin intermediul rețelelor de socializare, după cum mi-au declarat, spun că este una dintre primele manifestații de acest fel și promit să mai iasă la proteste în continuare.

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG