Linkuri accesibilitate

PSRM şi factura de energie electrică


Liderul PSRM, Igor Dodon.

Realitatea (politicienilor), privită cu amănuntul de scriitorul Iulian Ciocan.

PSRM şi factura de energie electrică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:46 0:00

Adevărul e că socialiştii ştiu cum să iasă în evidenţă, cum să atragă atenţia cetăţenilor. Sunt mari specialişti! Să luăm, de pildă, recenta găselniţă a PSRM. Un comunicat de presă al formaţiunii ne spune că PSRM a înregistrat în Parlament un proiect de lege. Potrivit acestuia, statul ar trebui să plătească facturile de energie electrică ale” consumatorilor casnici” pe vremea stării de urgenţă. Deputatul PSRM, Petru Burduja, a precizat că sunt vizaţi un million şi două sute de mii de cetăţeni: ” Mulți cetățeni și-au pierdut locurile de muncă, au capacități restrânse de achitare a serviciilor, inclusiv pentru energia electrică. Cheltuielile medii lunare pentru un consumator casnic au fost estimate la 214 lei, ceea ce înseamnă 428 de lei pentru februarie-martie. Suma totală a alocațiilor ce urmează a fi transmise este de aproape 533 de milioane de lei”.

Ce să spunem? Dintr-un anume punct de vedere, avem de-a face cu o mare grijă pentru soarta oamenilor cu probleme, de o iniţiativă benefică. PSRM se gândeşte la facturile noastre! Ce poate fi mai frumos şi mai înduioşător? Pe de altă parte, dacă stau să mă gândesc mai bine, avem de-a face cu o bizarerie. În definitiv, de ce ar trebui statul să ne plătească facturile? El trebuie să ne ofere un cadru normal pentru facerea banilor, nu să ne plătească facturile. Şi-apoi suma asta de 428 de lei de căciulă nici nu e foarte fabuloasă ca să ne rezolve problemele financiare cronice. În schimb le face publicitate bună socialiştilor.

Iar dacă PSRM e atât de generos, poate găseşte o soluţie pentru facturile noastre de gaze naturale care conţin sume mai măricele? Dar să lăsăm gluma la o parte. Mi se pare evident că ajutorul statului, dacă tot e nevoie de el, trebuie să fie altfel. Iar cele 533 de milioane de lei mai bine ar merge pentru alte necesităţi, de pildă, pentru reparaţia unor drumuri ciuruite din capitală. E de presupus că proiectul de lege sus-pomenit face parte dintr-o strategie de pregătire pentru alegeri.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG