Linkuri accesibilitate

PSRM își va alege președintele pe 23 martie | Maia Sandu va dona premiul de 30 de mii de euro unei organizații de caritate


Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, își face selfie cu Maia Sandu la Timișoara, pe 13 ianuarie 2024, ziua în care președintei R. Moldova i-a fost înmânat Premiul Timișoara pentru Valori Europene.
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, își face selfie cu Maia Sandu la Timișoara, pe 13 ianuarie 2024, ziua în care președintei R. Moldova i-a fost înmânat Premiul Timișoara pentru Valori Europene.

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

Știrile presei moldovene

  • Agenda europeană a Republicii Moldova a fost discutată la Bruxelles, titrează TVR Moldova. Viceprim-ministra Cristina Gherasimov, aflându-se în vizită de lucru la Bruxelles, a avut un șir de întrevederi cu oficiali europeni, la care s-a discutat despre procesul de negocieri și acțiunile ce urmează a fi întreprinse, în acest context, pe parcursul anului curent.
  • Pe teritoriul raionului Cahul a fost instituită carantină pe o perioadă de 45 de zile, după ce a fost depistat un caz de pestă porcină la un mistreț, găsit mort în apropierea localității Zîrnești. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul, care s-a convocat pe 7 februarie, în ședință extraordinară, notează Radio Moldova.
  • Cel de-al XIX-lea Congres extraordinar al Partidului Socialiștilor va fi organizat pe 23 martie. Pe ordinea de zi este alegerea președintelui și a președintelui de onoare al PSRM, transmite IPN, citat de Radio Chișinău. Decizia de convocare a congresului a fost luată la ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor.
  • Președinta Republicii Moldova nu va păstra premiul în valoare de 30 de mii de euro, oferit de municipiul Timișoara din România pentru promovarea valorilor europene. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul emisiunii „Bună seara” de la Moldova 1. Șefa statului susține că banii încă nu au ajuns pe conturile țării, însă, în momentul în care vor fi, îi va dona unei organizații de caritate, scrie NewsMaker.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Instagram este populară postarea Nokta.md în care se face apel de a ajuta familia unui bărbat care a decedat într-un accident rutier produs pe 3 februarie la Tomai și în care au murit patru persoane.
  • Pe Facebook a trezit interesul internauților un reportaj video al jurnaliștilor de la Jurnal TV în care este relatată povestea familiei Bârtea din satul Floriceni, raionul Soroca, care de mai bine de 18 ani deține o stână cu peste 400 de oi și capre.
XS
SM
MD
LG