Linkuri accesibilitate

„Pulbere și spuză”


Renato Usatîi si Andrian Candu, noiembrie 2020
Renato Usatîi si Andrian Candu, noiembrie 2020

Minutul electoral, semnat de Vasile Botnaru.

Minutul electoral cu Vasile Botnaru
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

Singurul care mai poate imprima coerență comportamentului electoral al democraților este președintele de onoare al partidului ce mai stă copăcel în jurul drapelului ferfenițit. Întreg partidul, nu numai Diacov, cel care reușește să transforme erorile și improvizațiile în postulate ale supraviețuirii politice. Nu și președintele formal, adică neîmpovărat de onoarea acordată lui Diacov. Domnul Filip încearcă să ne convingă că, după o participare cu juma’ de duzină de miniștri la guvernarea cu socialiștii, democraților li s-a răsuflat cheagul, nu mai funcționează principiile, valorile și tocmelile de altă dată. Altfel zis, Pavel Filip și cârmacii mai mititei s-au convins, după primul tur, că locomotiva electorală a socialiștilor nu mai are abur la cazan și au lăsat la discreția simpatizanților să decidă cui vor să dea votul în turul doi. Exact ca un căpitan de navă care nu mai are cu ce plăti solda și-i lasă pe corsari să-și dobândească cum știu ei mai bine bani de cheltuială.

***

La prima vedere, și Renato Usatîi pare să fie într-o situație similară. Doar că, spre deosebire de Pavel Filip, pe liderul formațiunii Partidul Nostru încearcă să-l determine să revină în brațele socialiștilor FSB-ul rusesc. Organizația care, lucru știut, încă de pe vremurile lui Felix Edmundovici nu avea scrupule în alegerea mijloacelor de convingere, darămite după ce succesorul lui FED*, VVP, i-a pus în sarcină să-i căsăpească pe dușmani la closet. Cum de a ajuns Usatîi în cătarea nepoților lui Felix, vom tot avea de povestit în parlamentul următor.

***

Un alt protagonist reprezentativ al spectacolelor de răscruce a soluționat foarte lesne o dilemă asemănătoare. Sergiu Sârbu, după ani buni de deputăție comunistă, democrată și neodemocrat-candidă, a ajuns la concluzia că pavajul și iluminatul stradal nu au culoare politică și a mers la Orhei, unde, așa cum afirmă noua sa colegă de conglomerat parlamentar, Marina Tauber, se zămislește viitoarea conducere a Republicii Moldova.

*nume dat aparatelor de fotografiat de producție sovietică întru înveșnicirea lui Dzerjinski

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG