Linkuri accesibilitate

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului: Noile ajutoare îi oferă Ucrainei echipamente gata de utilizare


Generalul de brigadă american Patrick Ryder (fotografie de arhivă)
Generalul de brigadă american Patrick Ryder (fotografie de arhivă)

Kievul primește din partea aliaților occidentali capacități de luptă pe care forțele ucrainene le pot folosi imediat pe câmpul de luptă.

Cel mai recent pachet de sprijin militar pentru Ucraina din partea aliaților săi occidentali se concentrează pe furnizarea de capacități de luptă pe care forțele ucrainene le pot folosi imediat pe câmpul de luptă, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului pe 20 ianuarie, în timpul reuniunii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei care a avut loc în Germania.

Generalul de brigadă american Patrick Ryder a afirmat că echipamentele militare suplimentare anunțate de grupul de contact - în care se află, printre altele, sisteme de apărare aeriană, transportoare Humvee, muniție pentru artilerie și rachete pentru sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) - vor ajuta forțele Kievului să facă progrese în apărarea teritoriului ucrainean și să recupereze teritoriile ocupate de Rusia.

Pachetul de arme este menit „să facă diferența” și să schimbe raportul de forțe pe linia frontului, a spus el, deși nu include tancurile Leopard 2 pe care Ucraina le-a solicitat.

Ryder a vorbit pe acest subiect într-un interviu acordat televiziunii Alhurra, în marja reuniunii grupului de contact de la baza aeriană americană Ramstein, unde miniștrii apărării și alți reprezentanți ai 54 de țări s-au reunit pentru a lua decizii referitoare la coordonarea ajutorului militar pe care îl trimit în Ucraina.

Livrarea de tancuri Leopard a ieșit din discuție

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și alți oficiali ucraineni de rang înalt au pledat pe lângă aliați să le trimită și tancuri Leopard 2, dar reuniunea s-a încheiat fără un angajament în această privință.

Germania, care trebuie să aprobe trimiterea tancurilor fabricate în Germania de către țările NATO care le au, nu a luat o decizie în sens, a declarat noul ministru german al apărării Boris Pistorius. Ryder a evitat întrebările referitoare la trimiterea tancurilor către oficialii germani, dar a lăudat pachetul în general.

„Aș vrea să spun că cel mai important lucru în acest pachet este că are mai multe elemente care pot fi cheia victoriei în campania pe care Ucraina... o desfășoară pentru a-și apăra națiunea”, a spus Ryder.

Asistența de securitate - în special asistența din partea Statelor Unite - se concentrează pe a oferi Ucrainei capacități de luptă pe care le poate folosi chiar acum pe câmpul de luptă, a spus el.

De asemenea, este menită să ajute Ucraina în timpul primăverii, când se așteaptă o nouă ofensivă a Rusiei, a spus el.

Ryder a discutat, de asemenea, despre instruirea militarilor ucraineni în Germania, afirmând că a început deja antrenamentul de manevră cu arme combinate la nivel de batalion în care este integrat și tr4ansportorul Bradley.

Antrenamentul combinat cu pachetul anunțat la 20 ianuarie va oferi Ucrainei o capacitate de luptă mixtă formată din „blindate mecanizate, infanterie mecanizată formulă care va schimba ecuația pe câmpul de luptă”, a spus Ryder.

XS
SM
MD
LG