Linkuri accesibilitate

0-8! Râd şi curcile de fotbalul moldovenesc…


Selecţionata Republicii Moldova la fotbal a pierdut cu uluitorul scor de 0:8 la Danemarca. Un meci lamentabil-ruşinos al moldovenilor. Nu e prima oară când echipa de fotbal a RM se face de râs, dar nu-mi amintesc să fi încasat atâtea goluri.

Cum în aceeaşi zi alte echipe considerate slabe au reuşit să obţină rezultate onorabile (Luxemburg a învins în deplasare Irlanda, iar Malta a remizat în deplasare cu Slovacia), iese că Republica Moldova s-a prăbuşit zgomotos, că a ajuns ciuca bătăilor în Europa. Locul nostru acum e lângă San-Marino, cea mai slabă echipă europeană. Pentru că sus-pomenitul Luxemburg ne-a bătut anterior cu 4-0! Avem o echipă lamentabilă de care râd şi curcile. Sincer să fiu, mi se pare o mare pierdere de timp să mai urmărim evoluţia fotbaliştilor moldoveni.

Am văzut, pe Facebook, că mulţi microbişti decepţionaţi cer desfiinţarea acestei selecţionate şi consideră că Moldova pur şi simplu nu mai are nevoie de o echipă care o face mereu de ruşine. Le înţeleg sentimentele, le împărtăşesc decepţia. Este inadmisibil să joci în aşa fel, chiar dacă eşti din Republica Moldova.

Nu vreau să fiu radicalist, dar mă întreb: chiar nu se putea în 30 de ani de pus lucrurile la punct? Cu ce s-au ocupat în aceste decenii Federaţia de Fotbal, antrenorii şi fotbaliştii? Cum e posibil să pierzi cu 0-8? Păi, stimabililor, dacă nu vă duce capul să jucaţi fotbal şi nu sunteţi în stare să-i faceţi pe microbişti să se simtă mândri de ţara lor, poate e mai bine să abandonaţi fotbalul? Sunt o sumedenie de activităţi, de meserii. Poate într-un alt domeniu veţi reuşi să obţineţi ceva notabil. De ce vă chinuiţi şi ne chinuiţi pe noi?

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG