Linkuri accesibilitate

R. Moldova ar putea începe tranziția la ecartament european peste zece ani


Calea Ferată în regiunea Basarabeasca.
Calea Ferată în regiunea Basarabeasca.

Vorbind în podcastul Europei Libere „În esență...”, șeful ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Oleg Tofilat, afirmă că R. Moldova ar putea începe tranziția de la ecartamentul larg la cel normal peste zece ani. Până atunci, însă, sunt necesare investiții pentru a menține viabil sectorul feroviar.  

Șeful CFM menționează că, pe filiera moldo-comunitară, este în derulare un studiu de prefezabilitate, după care va urma unul de fezabilitate, în privința „unui coridor pe ecartament normal [european] Chişinău-Iaşi-Suceava-Lviv-Krakovets.”

Acesta ar urma să fie primul culoar de cale ferată pe ecartament normal, spune în podcast Oleg Tofilat, precizând că astfel nu va mai fi nevoie să se recurgă la schimbarea boghiurilor [cadru cu roți montate și sistem de frânare care se atașează la vagoane] la garniturile de tren și, în plus, se va asigura o viteză de deplasare mare.

Oleg Tofilat afirmă că până la tranziția la ecartament european, R. Moldova trebuie să asigure investiții importante în sectorul feroviar, estimate, pentru următorii doi-patru ani, la circa 1 miliard de euro.

Acestea ne-ar da un răgaz de circa zece ani, spune Tofilat, pentru ca să ne pregătim de trecerea la ecartamentul european, acesta fiind unul dintre „obiectivele esențiale în integrarea noastră în landșaftul logistic european.”

Oleg Tofilat mai spune că în zece ani trebuie regândit întreg sistemul feroviar moldovean și să fie realizate numeroase studii de fezabilitate, geologice și topografice, în situația în care rețeaua actuală moldovenească nu va putea suporta vitezele medii de 180 km/h.

„Trebuie să schimbăm axa liniilor ferate, pentru că asemenea viteze presupun o altă «geografie» a căilor ferate”, spune Oleg Tofilat.

Directorul CFM a precizat că atât R. Moldova, cât și Ucraina au devenit, la sfârșitul anului trecut, parte a rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

Rețeaua feroviară a R. Moldova are o lungime de peste 1200 de kilometri, 40 la sută dintre care e în stare proastă. În prezent, în baza unor proiecte investiționale, CFM face lucrări de reabilitare a unor segmente de cale ferată pe culoarele de nord și sud.

***

Podcastul „În esență...” poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube ca și celelalte podcasturi ale Europei Libere – „Reporterii”, cu un episod nou în fiecare zi de luni; „Dincolo de Știri”, în fiecare zi de vineri, și „Laboratorul Social” – în fiecare a doua marți, adică o dată la două săptămâni, și podcastul cu informații și analize la zi – „Pe agendă”.

  • 16x9 Image

    Eugen Urușciuc

    Lucrez în presă din 1992, după ce am absolvit Facultatea de Jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova. Pe parcurs, am făcut parte din echipele mai multor redacții locale și regionale. Iar în august 2022 m-am alăturat Europei Libere Moldova, unde sunt gazda Podcastului „În esență...” și scriu pe teme din domeniul justiției, economie, politică și drepturile omului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG