Linkuri accesibilitate

Reacția companiei Avia Invest după ce statul a preluat gestionarea Aeroportului Chișinău


Compania Avia Invest susține că procedura de preluare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău de către stat ar fi avut loc cu încălcarea prevederilor legale și contractuale.

Într-o reacție făcută publică după anunțul autorităților că statul a preluat activele aeroportului, compania reamintește că dosarul privind rezilierea contractului de concesionare încă se află în examinare la Curtea Supremă de Justiție.

Potrivit companiei, Agenția Proprietății Publice (APP) ar fi eliminat complet Avia Invest din procedura de transfer a activelor, a obligat angajații APP să semneze unilateral și să acționeze „fără respectarea procedurilor stabilite prin contract și cu abateri de la lege”.

Avia Invest afirmă să statul ar fi preluat nu doar activele și bunurile statului care fuseseră concesionate, dar și pe cele care ar reprezenta proprietatea privată a companiei. Prin urmare, compania a anunțat că își va apăra drepturile în instanțele naționale și internaționale.

APP a anunțat că activele, bunurile și terenurile Aeroportului Internațional Chișinău au revenit, pe 27 martie, în proprietatea statului.

Autoritățile au inițiat procedura de reziliere a contractului de concesionare a aeroportului în 2019, pe motiv că Avia Invest nu a făcut investițiile promise în dezvoltarea aeroportului.

Curtea de Apel Chișinău a menținut, în noiembrie 2022, decizia primei instanțe privind anularea contractului. Avia Invest declara atunci că hotărârea instanței ar fi fost luată sub presiune politică și a atacat-o la Curtea Supremă de Justiție.

XS
SM
MD
LG