Linkuri accesibilitate

Reacții politice la nominalizarea Nataliei Gavriliță drept candidată la funcția de premier


Președinta Maia Sandu și candidata la funcția de premier, Natalia Gavriliță (arhivă)

Partidele parlamentare au reacționat la anunțul președintei Maia Sandu că o desemnează pe aliata sa, Natalia Gavriliță, în calitate de candidată la funcția de prim-ministră și la sugestia șefei statului că acesta trebuie să fie un nou pas către declanșarea de alegeri parlamentare anticipate.

Doar fostul partid al lui Sandu, PAS, din care face parte și Gavriliță, a spus tranșant că fracțiunea sa „nu va vota niciun guvern înaintat în acest legislativ fiindcă numai așa se vor putea declanșa alegerile anticipate pe care le așteaptă oamenii”. Declarația a fost postată pe Facebook de liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Alte partide au spus că vor lua decizia mai târziu...

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a spus pe rețeaua Telegram că partidul său care poate juca un rol cheie va lua în discuție chestiunea la sfârșitul săptămânii, dar că, personal, crede că socialiștii „trebuie să participe la dezbaterea programului și componenței noului Guvern, pentru a le arăta cetățenilor calitatea și profesionalismul fostei/actualei echipe a Maiei Sandu”. Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, a spus că partidul său va decide luni, dar că va ține cont de faptul că propunerea lui Sandu este „probabil formală” cu singurul scop al declanșării anticipatelor.

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a spus că democrații vor să se întâlnească neapărat atât cu Gavriliță, cât și cu Sandu „pentru a înțelege adevăratele intenții ale acestei mișcări”, urmând să decidă ulterior cum va proceda.

Democrații vor să se întâlnească neapărat atât cu Gavriliță...

Platforma Pentru Moldova a Partidului Șor și grupului de deputați transfugi a spus că are nevoie de „explicații suplimentare” și că își va decide poziția „în cel mai apropiat timp”.

Anunțând desemnarea Nataliei Gavriliță, președinta Sandu a spus că fosta ministră a finanțelor din guvernul său, din 2019, este o „profesionistă integră și responsabilă”. Dar Sandu a sugerat că fracțiunile parlamentare trebuie să o respingă pentru a arăta că își doresc „cu adevărat” alegeri parlamentare anticipate și că „nu umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG